Şamil Tayyar "BİR NUMARA"yı Açıkladı-VİDEO

Şamil Tayyar "BİR NUMARA"yı Açıkladı-VİDEO

Ergenekon soruşturması kadar konuşulan konulardan birisi de Ergenekon'un "Bir Numarası"nın kim olduğuydu. Şamil Tayyar önce tarif etti sonra da kitap ta ismini yazdım dedi.

Ülkü TV'de yayınlanan "En Sıradışı" programının dün akşamki konuğu Şamil Tayyar'dı.

AKP'den siyasete atılan Şamil Tayyar, Ahmet Kekeç'le beraber gündemi yorumladı.

Ancak dün akşam programı beraber yapan Ahmet Kekeç'le Turgay Güler, Şamil Tayyar'ı "Bir Numara" konusunda fena sıkıştırdılar.

Bilindiği üzere Ergenekon'un "Bir Numarası"nın kim olduğu, en çok merak edilen konuların başında geliyordu. (Şamil Tayyar bu konuda şöyle bir anısı anlattı: Kayseri'de konferans'ta iken katılımcılarTayyar'ı "Bir Numara"yı açıklama konusunda çok sıkıştırmışlar. Şamil Tayyar da tazminatlar boğuşuyoruz, verin 100 Bin TL açıklarım demiş. Hemen para toplamaya başlamışlar. Tabi Şamil Tayyar açıklamamış. Ama bu olay toplumun bu konuda ne kadar hassas olduğunu göstermesi bakımından ilginç bir anektod)

Ergenekon soruşturması konusunda pek çok yazı kaleme alan ve tabiri caizse "Ergenekon Kompetanı" olarak da anılan Şamil Tayyar, "Bir Numara" konusunda çeşitli yazılar yazmıştı. "Bir Numara'yı Ergenekon savcılarına söyledim" diyen Şamil Tayyar programda "Bir Numara"yı açıklamadı ama tarifini biraz daha genişletti,

Şamil Tayyar tarife "Bir Numara"nın kim olmadığını açıklayarak başladı. Yani bir dönem çok konuşulan "Bir Numara Bu Olabilir" denilen "biri işadamı birisi fötrlü eski siyasetçi" "Bir Numara" değilmiş.

Eski Gazeteci, yeni siyasetçi Şamil Tayyar giderayak "Bir Numara" hakkında şu ipuçlarını verdi:

"Bir Numara" değişen birisi. Bir Numara"yı bir güç hiyerarşisi içinde değerlendirmeyin. Türkiye'de en güçlü adam kim –atıyorum A şahsı- bu adam "Bir Numara"dır diye algılamayın.  "Bir Numara"yı profesyonel bir şirketin genel müdürü, o şirketin CEO'su gibi düşünün. Ben bu soruşturmayı yürüten savcılara zihnimdeki "Bir ve İki Numara"yı açıkladım."

Tayyar bu açıklamaları yaptıktan sonra adete Ahmet Kekeç ile Turgay Güler'in soru yağmuruna tutuldu. Soru-cevap şeklinde geçen bu bölümde Şamil Tayyar "Bir Numara"yı şöyle tarif etti.

"İstanbul'da yaşıyor. Eskisi gibi çok etkin değil. Çok zengin olduğunu sanmıyorum. Silah kullanmasını biliyor. Emekli bir asker"

Evet Şamil Tayyar dün akşamki programda "Bir Numara"yı bu şekilde tarif etti. İsim vermedi.

Ama programın sonuna doğru laf arasında şu bilgiyi verdi.

"Bir Numara"nın ismini "Gölge İktidar" kitabında yazdım.

Meraklısına duyurulur. Şamil Tayyar'ın "Gölge İktidar" kitabında emekli bir asker olan "Bir Numara"nın ismi geçiyor.

Yukarıdaki tarife göre kim olduğunu bulup çıkarmak ise size düşüyor"

Kolay gelsin...

İşte Şamil Tayyar'ın "Bir Numara"yı tarif ettiği o sözler;

 

 

 

aktifhaber