Merve Kavakçı

Merve Kavakçı

Saltanata geçit yok mu!?

Saltanata geçit yok mitingi ile toplanma kararı alan CHP’den öğreniyoruz ülkemizin bir saltanat tartışması olduğunu (!) İyi bakalım....öyle olsun.... Olsun çünkü akıllara ziyan bir durumda olan bu güruha ne deseniz boş. Toplumlarını doğru okuyamayanlar derneği gibi CHP. Sanki genlerinde yazılı.. Gerçekle problemi olanlar, okuma bozukluğu olanlar, kendi çalıp kendi söyleyenler beri gelsin deseniz adına CHP diyebilirsiniz davetinizi muhatap alanların topuna. Saltanata dur diyeceklermiş. Desinler bakalım. Saltanat ufukta gözüktüğünde bize de haber versinler de görelim, en azından hallerine gülerek eğlenelim... Çocuk mu bunlar öcü var diye korkacak, korkuyorlar işte. Çocuk değilse de CHP’li bunlar. Çocuğun hayal gücünden daha da kreatif ve fakat şeytan işine kafa yormakta muhayyilesi geniş bir toplum CHP’li. Saltanat geliyormuş, ona geçit vermeyeceklermiş... Vermesinler bakalım. Atı alan Üsküdar’ı geçmiş onlar hâlâ son kullanım tarihi geçmiş yani bayat argümanları ısıtıp ısıtıp siyaset sofrasında önümüze sürüyorlar... Bıkmadan usanmadan, durmadan sıkılmadan. Zihin sağlığımıza zarar veriyorlar. Tembelin hali bu işte...

Bunu duyunca ne düşünürsünüz, CHP miting yapmış dersiniz değil mi... Normali odur çünkü. Bir işe kalkışmışlar peki o zaman başarılar (!) dememiz ve seyre dalmamız lazım değil mi...ama öyle değil. CHP fikir değiştirmiş. HDP’lileştiğinin pardon daha doğrusu PKK’lılaştığının geç de olsa farkına varıp vazgeçmiş mitingden. Bilmem, belki de parti içinden yükselen eleştiriler zorlamıştır CHP’nin beyin takımını bu fikir değişikliğine... CHP’lerini tanıyamayan CHP’lilerle dolu çünkü CHP. Ben demiyorum, CHPliler kendileri söylüyorlar. İsyan ediyorlar. PKK’laşan bir CHP’nin kendilerine de fayda getirmeyeceğini görerek uyarıyorlar...ama dinleyen kim....

Velhasıl CHP vazgeçmiş kararından. Apar topar klavyeye sarılmış, gitmeyin emri çıkarmış teşkilata. Neymiş.... Provokasyon olursaymış. HDP pardon PKK’nın yanında arz-ı endam eylemek provokasyon olmuyor da saltanata dur diyeceğiniz mitingi provokasyona açık oluyor. Ne o! Yoksa bir grup çıkar da Sultanlık istiyoruz diye slogan atarlar diye mi korkuyorsunuz CHP?

Bunu duyunca ne dersiniz, e CHP aşka gelmiş mitingi iptal etmiş diye düşünürsünüz, değil mi... Yanıldınız CHP’li vekiller, HDP pardon PKK’lılarla kol kola saltanata dur demişler. Yapa yapa sonunda bunu yapmışlar.

Eskiden yazar çizerdik CHP yerinde sayıyor, bir ilerleme kaydedemiyor diye. Şimdi cümleyi yeniden kuruyoruz. CHP artık geri gidiyor. Saltanatla kafayı bozan CHP’ye anladıkları dilden açıklayalım. Duraklama dönemi bitti artık gerilemeye girdiniz... Yıkılma yakındır. Ona göre. 

yeniakit

Bu yazı toplam 673 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar