Salih Tuna: Bu Bir Operasyondur-VİDEO

Salih Tuna: Bu Bir Operasyondur-VİDEO

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, savcılığın başlattığı mit soruşturmasını uluslararası dayanaklara sahip bir 'operasyon' olarak tanımladı.

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, Ülke TV ekranlarında gündemdeki MİT krizini yorumladı. En Sıra Dışı'nda konuşan Tuna,

BU BİR OPERASYONDUR

"İran ve Suriye ekseninde yaşanan süreçle ilgili olduğu ortada. Bunun bir operasyon olduğunu düşünüyorum. MİT krizi deniyor ama doğru değil siyasi bir kriz bu ve bir operasyon. İsrail İran'ı hedef alan bir müdahaleyi ısrarla istiyor. Bu yönde startejik bir adım atmak istiyor. Tarihi bir paranoyası olan, korkuları genetiğine kodlanmış bir ulustan söz ediyoruz İsrail derken. Türkiye'yi de bu yönde yönlendirmek istiyorlar.

İRAN'A KARŞI KAMPANYA YAPILIYOR

Ne zaman bu bölgede bir operasyon yapılsa önce bunun kamuoyu da oluşturulur. İran'ı karalayan bir gündem oluşturulur. Son günlerde mesela mut'a nikahı gündemleştiriliyor. Türkiye'nin böyle bir gündemi niye olur ki?  Bu kamuoyunu oluşturanlar Hakan Fidan ve Ahmet Davutoğlu için 'İrancı' diyorlardı. Kulağımıza çalınıyor böyle şeyler. Ya Davutoğlu ve Fidan neden İrancı olsun? Ayrıca tarihi bilen herkes Türkiye ve İran arasındaki bir çatışmanın iki ulusa da büyük zarar vereceğini bilir. Niye çatışsınlar ki?

MİT VE HAKAN FİDAN AYAK BAĞI OLUYORDU

Bütün bunlar neden yapılıyor? MİT ve Hakan Fidan ayakbağı oluyor çünkü.... Bu operasyon siyasete karşı yapılmıştır. Başbakan'ın One munite ve Mavi Marmara sonrası yaptığı kararlılık açıklamaları vardı. Bu olayda da Başbakan hiç geri durmadı ve kararlı adımlar attı. Aydınlar da büyük ölçüde doğru durdu ve bu badire atlatıldı."