Şalgam Resmen Patlama Yaptı

Şalgam Resmen Patlama Yaptı

Eskiler "yılda bir kere yemezsen bari tarlasından geç" dedikleri Şalgam'ın sırrını bitki uzmanı Ahmet Maranki çözünce şalgam patlama yaptı. 75 kuruştan 8 TL'ye çıktı.

Kendisini profesör olarak tanıtan Ahmet Maranki'nin önerdiği şalgam yok satarken fiyatı 75 kuruştan 8 liraya çıktı.

Konya Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği (KONMESKOM) Başkanı Halil İbrahim Gürbüz, sebze ve meyvelerin kışın en fazla üretildiği yer olan Akdeniz Bölgesi'nde son dönemde havaların istikrarsız seyretmesi nedeniyle bazı sebzelerin üretiminde düşüş yaşandığını belirterek, "En fazla tüketilen sebzeler arasında yer alan domatesin fiyatı 1 TL'den 2,5 TL seviyelerine yükseldi.

Bazı uzmanların vücudun toksinlerden arındırılması için yenmesi ve suyunun içilmesini önerdiği şalgamın fiyatı bir hafta içinde 10 kat artarak 75 kuruştan 8 TL'ye çıktı. Fiyatı, yoğun talep nedeniyle çok fazla artan şalgam pek çok yerde 'yok' satıyor. Talep bu kadar yüksek devam ederse, bir süre daha şalgamın fiyatının aynı şekilde seyretmesini bekliyoruz" dedi. Gürbüz, şalgam fiyatındaki bu anormal artışın elinde şalgamı bulunan üreticiye yarayacağını sözlerine ekledi.

Çok Faydalı
Atasözlerinde şalgam için "yılda bir kere yemezsen bari tarlasından geç" deniyor... Maranki de katıldığı televizyon programında şalgamın özelliklerini öve öve bitiremedi.