Sağlık Bakanına Dumansız Hava Ödülü

Sağlık Bakanına Dumansız Hava Ödülü

SAĞLIK BAKANI PROF. DR. RECEP AKDAĞ’A DUMANSIZ HAVA SAHASI KARARLILIĞI İÇİN ÖDÜL

Her yıl "Dünya Tütüne Hayır Günü" kapsamında, tütün ürünlerinin zararları ile mücadelede örnek teşkil eden isimleri ödüllendiren Dünya Sağlık Örgütü, Ulusal Tütün Kontrol programı çerçevesinde yürütülen çalışmalara verdiği destek ve tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesine yönelik gösterdiği kararlılıktan ötürü Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'a bir ödül sundu.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Dr. Marc Danzon, Ankara'da gerçekleştirilen ödül töreninde Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'a ödülünü sundu. Aldığı ödül sonrası bir konuşma yapan Akdağ, tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesine yönelik yürüttükleri çalışmaların hem iç hem de dış kamuoyunda gördüğü takdirin sevindirici olduğunu belirtti. Bakan Akdağ, "Marifet iltifata tabidir. Böyle bir ilgi ve takdir görmek yürüteceğimiz diğer çalışmalar açısından azmimizi daha da artırıyor" dedi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ,ödülün Dünya Sağlık Örgütü gibi tütün ürünlerinin zararları ile mücadelede dünyaya rehberlik eden bir kurumdan gelmesinin gurur verici olduğunu belirtti. Bakan Akdağ ayrıca 19 Mayıs'ta uygulamaya konan yeni yasal düzenlemeler için Dünya Sağlık Örgütü ile değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi: "Dünya Sağlık Örgütü tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi konusunda büyük bir tecrübeye sahip. Ortaya koyduğu prensipler ve paylaştığı bilgiler değerli ipuçları sunuyor. Biz de bu kaynağı değerlendirerek kendi ülkemize uygun bir modeli ve kanunu ortaya koyduk." diyerek sözlerine devam etti.

"Başbakanımızın rolü büyük"
Bakan Akdağ ödül töreninde, Türkiye'nin Dumansız Hava Sahası olması yolunda verdiği destekten ötürü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da teşekkür ederek, "Başbakanımızın bu konudaki önderliğinin ve üstün desteğinin geldiğimiz noktada rolü büyüktür. Başbakanımızın ve kabinemizin kararlılığı elde edilen başarı açısından çok büyük etkendir, gösterilen kararlılık ortak kararlılığımızdır" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Türkiye'ye övgü
Törende yaptığı konuşmada sigarayı ''sessiz katil'' olarak nitelendiren Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Dr. Marc Danzon, gençleri bu tehlikeden korumanın önemine dikkat çekti. Türkiye'de yürütülen Ulusal Tütün Kontrolü Programı ile amaçlanın da bu olduğunu ifade eden Dr. Marc Danzon, çalışmaları mutluluk ve takdir ile takip ettiklerini belirtti. Türkiye'nin çalışmalar konusundaki kararlılığının ve hızının etkileyici olduğunu söyleyen Danzon, sigara konusundaki çözümün tutarlı ve kapsamlı politikalar olduğunu da sözlerine ekledi.