Rusya'dan Türkiye'ye Doğalgaz Müjdesi

Rusya'dan Türkiye'ye Doğalgaz Müjdesi

Rusya Ankara’da ilan edilen yüzde 6 doğalgaz indirim rakamının nihai olmadığını, indirimin daha yüksek oranlara ulaşabileceğini duyurdu...

Rusya Enerji Bakanı Aleksander Novak, Ankara’da ilan edilen %6 doğalgaz indirim rakamının nihai olmadığını, indirimin daha yüksek oranlara ulaşabileceğini açıkladı.

DAHA CİDDİ RAKAMLARA ULAŞABİLİR

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Türkiye’nin Rusya’dan indirim konusunda yüzde 15 beklentisini Moskova’da yaptığı açıklamada değerlendiren Novak, “Türkiye için doğalgazda yüzde 6 indirim sürecin ilk etabı. Aramızda görüşmeler devam ediyor. İleride enerji piyasalarının durumu, Türkiye ile Rusya’nın ortak gerçekleştireceği projeler de dikkate aldığımızda indirim daha ciddi rakamlara ulaşabilir” dedi. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ankara ziyareti sırasında "Güney Akım" doğalgaz boru hattı projesinden vazgeçerek, Türkiye ile ortak yeni boru hattı inşa edeceğini açıklamıştı.

AKAN: TALEBİMİZ DAHA YÜKSEK

Rusya’dan alınan doğalgaza indirim haberiyle ilgili, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’dan dün bir açıklama gelmişti. Bakan Yıldız, "Rusya'nın doğalgazdaki indirim teklifinin tüketiciye yansıması konusunda, "Erken ama çok erken görüyorum. Çünkü BOTAŞ karı üzerinden değil, zararı üzerinden bu müzakereler sürüyor" demişti. Yıldız, Rusya ile müzakere edilecek yeni boru hattında Botaş'ın ortaklığını konuşmadıklarını ifade etti. Bakan Yıldız, Rusya Devlet Başkanı Putin'in doğalgazda yüzde 6 indirim açıklamasının teklif olduğunu, kendilerinin de karşı teklif sunduklarını da belirtmişti.

PUTİN SÖYLEMİŞTİ

Pazartesi günü Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Türkiye'ye doğalgaz konusunda yüzde 6 indirim yapacaklarını söylemişti. Aynı gün Rusya'nın Mersin Akkuyu'ya yapacağı nükleer santral için ÇED raporu çıkmıştı. Putin'in ziyareti ile ÇED raporunun aynı güne denk gelmesi dikkat çekti.