Rusya'dan  Gaz Alamayan Almanya Katar'a Koştu

Rusya'dan Gaz Alamayan Almanya Katar'a Koştu

Katar, Almanya'ya gaz ihraç etmek için uzun vadeli bir anlaşma imzaladığını duyurdu

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Katar Energy Başkanı Saad Al-Kaabi, şirketinin Salı günü ConocoPhillips ile Almanya'ya 2026'dan başlayarak en az 15 yıllığına sıvılaştırılmış doğal gaz ihraç etmek için bir anlaşma imzaladığını söyledi.

Al-Kaabi, Philips ile Doha'da düzenlediği ortak basın toplantısında şunları söyledi: "Almanya, Avrupa'nın en büyük gaz pazarını temsil ediyor ve biz onun enerji güvenliğini desteklemeye kararlıyız." dedi

Al-Kaabi, anlaşmayı "genel olarak Avrupa'da ve özel olarak Federal Almanya Cumhuriyeti'nde enerji güvenliğini artırma çabalarımızı desteklemeye katkıda bulunmak" olarak nitelendirdi.

Anlaşma, Almanya'ya Katar'daki Ras Laffan'dan kuzey Almanya'daki Brunsbüttel'deki LNG terminaline yılda iki milyon ton LNG sağlayacak.

Anlaşma, Ukrayna'nın işgalinin bir sonucu olarak Rus gazının ihracatına uygulanan Batı ambargosunun arka planına karşı bu kış beklenen enerji krizi ışığında Katar ile büyük sanayi ülkeleri arasında türünün ikincisi.

Geçen hafta Qatar Energy, Çin'e yıllık 4 milyon ton LNG tedarik etmek için 27 yıllık bir anlaşma yaptığını duyurdu ve bu anlaşmanın sektör tarihindeki en uzun vadeli anlaşma olduğunu söyledi.