Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı: Moskova müttefikleriyle uzun menzilli silahların konuşlandırılması konusunu görüşüyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı: Moskova müttefikleriyle uzun menzilli silahların konuşlandırılması konusunu görüşüyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, Rusya'nın Asya ve Latin Amerika'daki en yakın ortaklarıyla uzun menzilli silahların konuşlandırılması konusunu uluslararası anlaşmalardan doğan yükümlülüklerine tam saygı göstererek görüştüğünü doğruladı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, Rusya'nın uzun menzilli silahların konuşlandırılması konusunu en yakın ortaklarıyla görüştüğünü doğruladı.

Rus TASS haber ajansına verdiği röportajda Ryabkov, Moskova'nın hem Asya hem de Latin Amerika'da "en yakın ortaklara" sahip olduğunu ve onlarla çalışmanın "temelde güvenlik durumuyla ilgili olduğunu ve değerlendirmelerin paylaşılmasıyla sınırlı olmadığını" söyledi.

TASS, Ryabkov'un, uzun menzilli silahların yerleştirilmesine atıfta bulunarak, "Bunda hiçbir şey yok. Konu bazı ortaklarımızla görüşülüyor" dediğini aktardı.

Ryabkov herhangi bir ülkenin adını vermedi ve görüşmelerin, Rusya'nın taraf olmadığı anlaşmalar da dahil olmak üzere uluslararası anlaşmalar kapsamında ülkelerin sahip olabileceği yükümlülüklere "tam saygı gösterilerek" yürütüldüğünü söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Çarşamba günü Kuzey Kore'ye geldi ve ABD ile müttefikleri, Moskova'nın Pyongyang'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları uyarınca yasaklanan füze ve nükleer programlarına yardım sağlamasından korktuklarını söyledi.

Amerikalılarla temaslar minimumda... ve daha da kötüye gidebilir

Ryabkov, Rusya ile ABD arasındaki diplomatik temasların, esas olarak elçilik, vize ve insani konularla ilgili olmak üzere mutlak minimuma indirildiğini söyledi.

TASS, Ryabkov'un şu sözlerini aktardı: "Amerikalılarla temaslarımız nicelik ve nitelik açısından mutlak minimuma indirildi. Siyasi konularla ilgili olarak, uluslararası kuruluşların çalışmalarının dışında sadece geçici temaslar var."

Ryabkov, Amerika'nın Rus varlıklarına el koyma yönündeki hamleleri karşısında diplomatik ilişkilerin daha da kötüleşebileceğini söyledi. Sözlerine şöyle devam etti: "Diplomatik ilişkilerin seviyesinin düşürülmesi de araçlardan biridir."

Amerika Birleşik Devletleri ve müttefikleri, Rusya'nın özel müdahalesine yanıt olarak Rusya Merkez Bankası ve Rusya Maliye Bakanlığı ile işlemleri yasakladı ve çoğu Amerika değil Avrupa finans kurumlarında olmak üzere Batı'daki Rus egemen varlıklarının yaklaşık 300 milyar dolarını dondurdu. Ukrayna'da askeri operasyon.

Geçen hafta G7, dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen gelirleri Ukrayna'ya 50 milyar dolar değerinde kredi vermek için kullanmayı kabul etti.

Konuyla ilgili olarak Küba'dan yapılan açıklamaya göre, Rusya Donanması'na ait bir grup askeri gemi , Küba ile Rusya Federasyonu arasındaki tarihi dostluk ilişkileri çerçevesinde geçen hafta Havana'ya geldi. Silahlı Kuvvetler.

Grupta "Amiral Gorshkov" firkateyni, nükleer denizaltı "Kazan", kurtarma römorkörü "Nikolai Checker" ve petrol tankeri "Pashin" yer alıyor.