Rus Yeltsin'e Verdiği Muhteşem Ders...(VİDEO)

Rus Yeltsin'e Verdiği Muhteşem Ders...(VİDEO)

Bu gün ömrünü İslama ve halkının özgürlüğüne adamış bir insanın; destansı Çeçen Cihadının en önemli şahsiyetlerinden Zelimhan...

Bu gün ömrünü İslama ve halkının özgürlüğüne adamış bir insanın; destansı Çeçen Cihadının en önemli şahsiyetlerinden Zelimhan Yandarbiyev`in, 13 şubat 2004 te şehid edilmesinin yıldönümü...
Çeçen Halkının yetiştirdiği en önemli kişilerden biri olan Zelimhan Yandarbiyev 2004 yılında Katarda arabasına konulan bombanın infilak etmesi sonucunda Rabbine iltica etti. Bütün dünya onu sevimli kişiliği, vakarlı duruşu ve Çeçen Halkına yaptığı eşsiz hizmetlerle tanıdı.


Zelimhan Yandarbiyev 12 Eylül 1952 tarihinde Kazakistanda dünyaya geldi. Ailesi vatanina donunce Eski Ataghi auluna yerlesti. Ilk okulu da bu koyde okudu. CIASSR. Devlet Universitesi Filoloji Fakultesini bitirdi. Moskova'da Maksim Gorki Literatur Enstitusu'nde iki yil ust seviyedeki edebiyat kurslarina devam etti, 1990 yilinda tamamladi. O hayata, Cecen-Ingus Devlet Basim ve Yayinevi'nde calismaya baslamakla atildi. Stiela'ad "Gokkusagi" adli cocuk dergisinde redaktorluk yapti. Cecen Yazarlar Birligi'nin yayin organi Orga Yilliginda siirleri, oykuleri ve cevirileri yayimlandi. Ayni birligin uyesi oldu.1989 yılının Haziran ayında Çeçen bağımsızlığı için mücadele eden ilk gruplardan Bart Teşkilatını, 18 Şubat 1990 tarihinde Vaynah Demokratik Partisini kurdu. Daha sonra bu partinin başına Cahar Dudayevi getirdi. Kendi halkının menfaatleri uğrunda fedakarlık yapmasını çok iyi bilen bir kişiydi.


Derin bir fikir adamı olan Zelimhan Yandarbiyev aynı zamanda şiir ve edebiyat ile ilgilendi. 1993 yılında Çeçenistan İçkeri Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine getirildi. 1996`da Cahar Dudayevin Şehid edilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı görevine getirildi. Seçimlerin ardından görevini Arslan Mashadova devretti.


1999 Yılında Rusların Çeçenistanı işgal etmesinin ardından başlayan cihada bizzat katıldı ve önemli görevler ifa etti. Özellikle tüm dünyada çeçen halkının sorunlarını ve savaşın gerçek yüzünü kamuoyuna göstermek için çalıştı. Bu bağlamda ziyaretler, konferanslar gerçekleştirdi. İslam ülkelerine ziyaretler gerçekleştirerek Çeçen Cihadının genişleyip devam edebilmesi için maddi destek sağladı.


Zelimhan Yandarbiyev Çeçen Cihadının devam edebilmesi için kendisine ne zaman, nerede, hangi şartta görev düştüyse bunu gerçekleştirmek için çaba sarf etti ve bunda başarılı da oldu.


Rusya tarafından terörist olarak lanse edildi dünyaya. İnterpol listelerinde ismi üst sıralarda yer aldı. Ama Yandarbiyevi hiç biri yıldıramadı. Çalışmaya, mücadele etmeye devam etti.


Kendisi hayatı, mücadelesi ve şehadeti ile İslam ümmetine örnek oldu. Onun hayatı, sürgünde olsa da, halkı için bir şeyler yapabilme çabası ile geçti. Şehadet onu kendi vatanından kilometrelerce uzakta, Katarda buldu. 13 Şubat 2004 tarihinde Rus istihbaratının arabasına koyduğu bombanın infilak etmesi sonucunda şehid oldu.


O Şehidlerin ve Mücahidlerin yoluna kendisini öylesine pervane etmişti ki Rabbi onun bu şahitliğini şehadetle ödüllendirdi.


Bize onun İslam Ümmetine bıraktığı miraslara sahip çıkarak yolunu sürdürmek düştü. Şehid kanlarıyla sulanan İslam toprakları, şehidlerimizin pak kanlarının vesilesi ile, başta Çeçenistan olmak üzere mutlaka işgalcilerden temizlenecek ve İslamın şanlı Tevhid sancağı Küdusten Keşmire, Morodan Çeçenistana, Afganistandan Harameyne tüm dünyada dalgalanacaktır.



Rus Yeltsin'e Verdiği Muhteşem Ders...