RIZAİ: ABD HÜRMÜZ’Ü AÇMAKTAN ACİZ

RIZAİ: ABD HÜRMÜZ’Ü AÇMAKTAN ACİZ

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Tümgeneral Muhsin Rızai, Körfez’de ABD hegemonyası sonrası oluşan yeni düzeni memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Tümgeneral Muhsin Rızai, Körfez’de ABD hegemonyası sonrası oluşan yeni düzeni memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Rızai, ABD’nin Hürmüz Boğazı’nı yeniden açmaktan aciz olması ile boğazın kendisine ait olduğunu iddia etmesi arasındaki uçurumun, Washington ile Hürmüz Boğazı arasındaki mesafeden bile daha büyük olduğunu vurguladı.

Bu açıklama, ABD Başkanı Donald Trump’ın salı günü “Truth Social” hesabından Hürmüz Boğazı’nın bir fotoğrafını paylaşarak üzerine “Amerika Birleşik Devletleri’nin yeni toprağı” ifadesini yazmasının ardından geldi.

Kalibaf: ABD’nin savaş ve hazine bakanları tamamen yetersiz

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ise ABD’nin savaş ve hazine bakanlarının gerekli yeterlilikten tamamen yoksun olduklarını ve kaosa yol açtıklarını söyledi.

Kalibaf, Amerikalıların İran üzerindeki baskıyı artırarak, hiçbir zaman anlaşmanın parçası olmayan tavizleri elde edebileceklerini düşündüklerini belirtti.

Öte yandan daha önce pazartesi günü üst düzey bir İranlı yetkili Reuters’a yaptığı açıklamada, Tahran’ın politikasını “savunmacı bir çizgiden tamamen saldırgan bir çizgiye” dönüştürme kararı aldığını bildirmişti.

Yetkili, İran’ın Washington’a mutabakat zaptını tamamen uygulaması için birkaç haftalık süre tanıdığını belirterek, Tahran’ın belirlediği zaman çerçevesinin arabulucular aracılığıyla ABD’ye ve bölge ülkelerine iletileceğini ifade etti.