Reuters:  Türk Lirası Değer Kaybedecek Dolar Tl   21,68 Olacak

Reuters: Türk Lirası Değer Kaybedecek Dolar Tl 21,68 Olacak

Reuters'ın 150 uzmanla yaptığı araştırmaya göre,Türk Lirası'nın altı ay içinde yüzde 12 değer kaybetmesi bekleniyor. Ajans, altı ay sonrası için dolar/TL kurunun 21,68 olarak beklendiğini yazdı.

Reuters'ın, uluslararası döviz kurları analistleriyle yaptığı anketin sonucunda, Türk Lirası’nın dolara karşı altı ay içinde yüzde 12 değer kaybetmesinin beklendiği ortaya çıktı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre anket 28 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında 150 uzmanla gerçekleştirildi. Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri arasında, Türk Lirası’nın geçen yılın en fazla değer kaybeden para birimi olduğunu hatırlatan ajans, altı ay sonrası için dolar/TL kurunun 21,68 olarak beklendiğini yazdı.

Ekonomist Mckenna'nın yorumu

Bu sonucu Reuters’a değerlendiren ABD merkezli uluslararası finans şirketi Wells Fargo’nun uluslararası ekonomisti Brendan McKenna “Merkez Bankası’nın bağımsız olmaması ve para politikalarında geleneksel yaklaşıma aykırı hareket edilmesi, öngörülebilir gelecekte liranın değer kaybetme trendini sürdürmesine yol açacak. Tabii Mayıs ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde bir rejim değişikliği olmazsa…” dedi.

Reuters, enflasyonunu ise şubatta aylık bazda artmasına rağmen, yıllık bazda yüzde 55,5 seviyesine gerilemesini bekliyor.(Ajanslar)