Raid Salah Mahkemeye Çıkarıldı-VİDEO

Raid Salah Mahkemeye Çıkarıldı-VİDEO

İsrail Sulh Mahkemesi, 22.08.2007 tarihinde Vadi Coz'da çıkan olaylardan ötürü yargılanmasına dün devam edildi.

07.02.2007 tarihinde el Meğaribe kapısında çıkan olaylardan sorumlu tutularak 5 hapse mahkum edilen Şeyh Salah, Vadi Coz'daki Halawani ailesinin evinde gerçekleştirilen etkinlikten ötürü dün mahkemeye çıkarıldı.Tanıklardan İsrailli subayı dinleyen Mahkeme, diğer tanıkların da dinlenmesi amacıyla oturumu 09.02.2011 tarihine erteledi.

Remle hapishanesinden mahkemeye getirilen Şeyh Salah'ın başta annesi olmak üzere kendisine destek olmak için gelenlere gülücükler dağıttığı ve sık sık işaret parmağını kaldırdığı gözlemlendi.

Şeyh Salah, Ağustos 2007'de Halawani ailesinin davetine icabet etmişti. İsrail, Halawani ailesinin evindeki bu etkinliğin, Hamas ve İslami Hareket'e destek olmak ya da iki hareket arasında istişarenin sağlanması için düzenlendiğini iddia ederek Şeyh Salah ve beraberindeki 30 kişinin kanuna aykırı bir şekilde toplandığını ileri sürmüştü.

İsrail polisi, Şeyh Salah'ın yanı sıra başka Filistinlilerin de bulunduğu Halawani'nin evine göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla saldırmıştı. Bu saldırıda Şeyh Salah ve bazı Filistinliler yaralanmıştı.


İsrail polisi, Halawani ailesinin evinde çıkan olaylardan Şeyh Salah'ı sorumlu tutarak, İsrail emniyetinin emirlerine aykırı hareket etmek ve polise mukavemet etmekle suçlamıştı.

İsrail, Şeyh Salah'ın Halawani ailesinin evine gitmesiyle, Kudüs'ün surlarına 150 m. mesafelik yaklaşma sınırını ve umuma açık alanlarda Kudüs'te 7'den fazla kişiyle buluşma yasağını aştığı kaydetti. İsrail'in Şeyh Salah'a getirdiği bu yasaklar, 07.02.2007 tarihinde el Meğaribe kapısında çıkan olaylardan sonra alınmıştı.

isra haber