Prens Selman Büyük Şok Yaşadı

Prens Selman Büyük Şok Yaşadı

Suudi prens Muhammed Bin Selman adına 450 milyon dolara satın alınan Salvator Mundi'nin bizzat Leonardo da Vinci'nin elinden değil, sadece atölyesinden çıktığı açıklandı.

Leonardo da Vinci'nin tarihteki en pahalı tablosu olan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman tarafından 450 milyon dolara satın alınan Salvator Mundi ilgili konuşan İspanyol ulusal sanat müzesi Museo Nacional del Prado, dünyanın en pahalı tablosu olarak anılan tablonun Leonardo da Vinci tarafından yapılmadığını ve tablonun derecesini düşürme kararı aldıklarını açıkladı

TÜM YAPIM SÜRECİNİ DENETLEDİ ANCAK DA VİNCİ'NİN ELİNDEN ÇIKMADI'

Suudi prens Muhammed Bin Selman adına 450 milyon dolara satın alınan Salvator Mundi'nin bizzat Leonardo da Vinci'nin elinden değil, sadece atölyesinden çıktığı iddia edilen tablo hakkında yeni bir açıklama geldi. İspanyol ulusal sanat müzesi Museo Nacional del Prado tablonun Leonardo da Vinci tarafından yapılmadığını öne sürdü.

Müze, tablonun Leonardo da Vinci’ye atfedildiğini, kendisinin tüm yapım sürecini denetlediğini ancak resmin sahibi olmadığını söyleyerek, tablonun derecesini düşürme kararı aldıklarını açıkladı.

İddianın doğrulanması durumunda tablonun fiyatında büyük değSUUDİ PRENSİNE SATILMIŞTI

2017’de de New York’taki Christie'de Leonardo da Vinci'nin Salvator Mundi tablosu Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a 450 milyon dolara satılmıştı. (Ajanslar)er kaybı yaşanması bekleniyor.

SUUDİ PRENSİNE SATILMIŞTI

2017’de de New York’taki Christie'de Leonardo da Vinci'nin Salvator Mundi tablosu Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a 450 milyon dolara satılmıştı. (Ajanslar)