PKK İslam'a Nasıl Bakıyor ?

PKK İslam'a Nasıl Bakıyor ?

İşte Öcalan'ın yazdığı kitaplarda İslam...

Son gösterilerde dini motifleri kullanmaktan çekinmeyen örgütün elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yazdığı kitaplarda da İslam dini ve Peygamber Efendimiz hakkında hafife alma ve alaycı cümleler kullandığı ortaya çıktı.

Bölücü terör örgütü PKK ve siyasi uzantıları, hedeflerinin deşifre olmasından sonra, Doğu ve Güneydoğu halkı tarafından dışlanarak desteğini kaybetti. Yıllarca bölge halkının hassas duygularını sömüren örgüt hızla marjinalleşirken taktik değiştirerek yeniden vatandaşları kandırma çabasına girişti.

DTP'nin Diyarbakır mitinginde başlayıp Van'da da devam eden eylemlerde göstericiler, Kuran-ı Kerim'i başlarının üzerine koyarak, vatandaşlara mesaj vermeye çalıştı.

Örgütten kaçan teröristlerin ifadeleri ve örgüt yandaşı bir haber ajansının daha önce yaptığı ankette, PKK'nın kamplarda Zerdüşt inancını yaymaya çalıştığı açıklanmıştı. Örgütün üst düzey yöneticilerinden çoğunun da gayri müslim olduğu biliniyordu. Terör örgütü, son günlere kadar hep Markist-Leninist ideolojik kimliğiyle öp plana çıktı. Ölü ele geçirilen teröristlerin bir kısmının sünnetsiz olması da dikkat çekiyordu.

Örgütün Din ve İslamiyete bakışının yer aldığı Din Sorununa Devrimci Yaklaşım kitabında, Abdullah Öcalan'ın bu konudaki fikirleri yer alıyor. Kitabın genelinde Peygamber Efendimiz'i küçümseyen ifadeler yer alıyor. Peygamber Efendimiz'den Muhammed diye bahseden bölücü örgüt elebaşısı İslami dinini çıkışını kendince şöyle anlatıyor.

DİN SORUNUNA DEVRİMCİ YAKLAŞIM KİTABINDAN
...MUHAMMED İLK ÇIKTIĞINDA TİCARET YAPTIĞINDA BUNLARLA TEMAS KURAR. YAHUDİ TÜCCARLARINI TANIR VE YAHUDİ TÜCCARLARIN NE KADAR İNSAFSIZ OLDUĞUNU GÖZLEMLER... DEMEK Kİ MUHAMMED İKİ DİNİ DE KABUL EDEMEZ. ÇÜNKÜ TİCARİ ÇIKARLARINA KARŞIDIR...

Kitapta İslamiyetin doğuşu ve Efendimizin Peygamberlikle şereflenmesine ise oldukça ilginç bir yaklaşım getiriliyor.

DİN SORUNUNA DEVRİMCİ YAKLAŞIM KİTABINDAN
...MUHAMMED ''BEN YALNIZ ARAPLARIN PEYGAMBERİYİM'' DEMEZ; ÇÜNKÜ BU O ZAMANKİ KOŞULLARA DENK GELMEZ. YİNE, İSA ''BEN TANRIYIM'' DİYOR. BU NEDENLE MUHAMMED KENDİ KENDİSİNİ TANRI DA İLAN EDEMEZ. YAPMASI GEREKEN EN UYGUN ŞEY NEDİR. GELENEKLERE DE DAYANARAK, KENDİSİNİ TANRININ ELÇİSİ; BÜTÜN İNSANLIĞIN PEYGAMBERİ İLAN EDER. HEM DE EN SON PEYGAMBER! BU TEZ GÜNÜN KOŞULLARI AÇISINDAN SON DERECE GERÇEKÇİ VE DEVRİMCİDİR.

Öcalan'a göre İslamiyet kılıç zoruyla yayıldı.

DİN SORUNUNA DEVRİMCİ YAKLAŞIM KİTABINDAN
...KILICA GERÇEKTEN ÇOK SIKI SARILIR. O ZAMAN KILICIN ROLÜNE BAKALIM; KILIÇ ÇEKİLDİ Mİ EL-AMAN DİLENİR, HERKES KILICIN KORKUSUYLA İMANI TANIR... KILICIN ROLÜ VARDIR. İDEOLOJİNİN ROLÜ VARDIR...

İslamiyetin değerleriyle alay edilen kitapta İslam adı altındaki bütün sahte kurumların ve gerici imamların tasfiye edilmesi gereği vurgulanıyor. Ahiret hayatının da insan tarafından tatmin amaçlı olduğu ifade ediliyor.

DİN SORUNUNA DEVRİMCİ YAKLAŞIM KİTABINDAN
...ÖLÜMÜ BİR TÜRLÜ KABUL ETMEYEN İNSANIN CENNET VE ÖBÜR DÜNYA TASARIMI DA MUTLULUK İÇGÜDSÜNÜN HAYAL ALEMİNDE TATMİN OLMASIDIR...

Dinin devrim için bir silah olarak kullanılması gerektiğine vurgu yapan bölücübaşı Öcalan kürt dinadamlarını da hem hedef gösteriyor, hem küçümsüyor.

DİN SORUNUNA DEVRİMCİ YAKLAŞIM KİTABINDAN
....ONLARIN TEMEL GÖREVİ İSLAMİYETİN YÜCELİĞİNİ, ALLAHIN YOLU OLDUĞUNU HERGÜN TEKRARLASALAR DA-SOSYAL GERÇEKLİĞE VE MİLLİ GERÇEKLİĞE MUAZZAM BİR ŞOVENİST DAYATMADIR. TARİH BUNUN ENGİN ÇABALARIYAL DOLUDUR. KÜRTLERDEKİ DİN ADAMLARININ DA GÖREVİ BUNDAN ÖTEYE DEĞİLDİR...

Kitabın Son Bölümünde ise, Öcalan kürt halkını aşağılama yolunu seçiyor.

DİN SORUNUNA DEVRİMCİ YAKLAŞIM KİTABINDAN
...İYİ ÖĞRENİN BUGÜN GERÇEKLER ÇOK KARMAŞIK, BU KARMAŞIKLIĞI İYİ ÖĞRENMEKLE AŞABİLİRSİNİZ. GÜCÜNÜZ NEYE YETİYORSA ONU DOĞRU YAPMALISINIZ... SİZE SİTEM BULMAK GERÇEKTEN KOLAY DEĞİL, HEMEN HAMALLIĞA DALIYORSUNUZ...

SAMANYOLUHABER