Piyasalar  Coştu

Piyasalar Coştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçimin 24 Haziran'da yapılacağını açıklamasının ardından piyasalar hareketlendi. Erken seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasının ardından dolar ve euro düşüşe geçerken borsa ise yükselişe geçerek yüzde 2'nin üzerinde artışl

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü grup toplantısında 3 Kasım 2019'da yapılacak genel seçimler için erken seçim çağrısı yapmış ve erken seçim tarihi için 26 Ağustos tarihini önermişti.

Bahçeli'nin erken seçim açıklamasının ardından Türkiye'nin gündemi bir anda değişti. Bugün de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli Beştepe'de bir araya geldi. İki liderin görüşmesi 30 dakika sürdü.

ERKEN SEÇİM 24 HAZİRAN'DA

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan saat: 15:30'da bir açıklama yaparak erken seçimin 24 Haziran'da yapılacağını belirtti.

 

 

 

 

DOLAR VE EURO DÜŞÜŞE GEÇTİ

Dün MHP lideri Devlet Bahçeli'nin gündeme getirdiği erken seçim çağrısı ile dolar 4,12 seviyelerine kadar tırmandı. Dünden beri yaşanan seçim belirsizliğinden dolayı yeni günde de 4,10 seviyelerinde dolaşan dolar bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile düşüşe geçerek 4,03 seviyelerine kadar geriledi. 5.07 TL seviyelerindeki euro ise 5 TL'ye geriledi.

 

 

 

 

BORSA ÇOŞTU

Erken seçim kararının ardından BIST 100 endeksi hızla yükselişe geçerek artı bölgeye geçti. Endeks şu sıralar günlük bazda yüzde 2,7 artışla 112 bin seviyelerine yaklaşmış durumda.