Peygamber sevgisi salona sığmadı

Peygamber sevgisi salona sığmadı

Peygamber Efendimiz'in (sas) dünyaya gelişinin yıldönümü Kütahya'nın Domaniç ilçesinde sevinçle kutlandı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde verilen ''İslamda Aile Yapısının Oluşturulması'' adlı konferansa Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Tevfik Yücedoğru konuşmacı olarak katıldı. İstiklal Marşı, Kuran-i Kerim tilaveti ve Domaniç Müftüsü Recep Onat'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından sözü Doç. Dr. Tevfik Yücedoğru aldı. Yücedoğru konuşmasında; İslam'da ailenin önemi, eşler arasında uyum, çocuk eğitimi, Peygamber (sas) Efendimizin aile yaşantısı ve kadınlara verdiği önemi anlattı.

Yoğun ilgi gören konferansta bazı dinleyiciler salonda yer kalmadığı için konuşmaları ayakta dinlemek zorunda kaldı. Konferansa katılanlara 'İbadetlerimi Öğreniyorum'' adlı kitap hediye edildi.

KUTLU DOĞUM BEBEKLERİNE ALTIN 

Ardahan Müftüsü Emrullah Kaya, Kutlu Doğum Haftası'nın son gününde doğan bebeklere çeyrek altın hediye etti.

Ardahan'da Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında haftanın son gününde doğan bebeklere altın takılacağını daha önce açıklayan İl Müftüsü, Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, yeni doğan 7 bebeğe altınlarını taktı. İl Müftüsü Emrullah Kaya bebeklere ayrıca isim babalığı da yaparak, kız çocuklarına Hz. Peygamber'in (SAV) kızlarının, erkek çocuklara ise erkek çocuklarının isimlerini verdi. Çocukların ailelerine de çeşitli hediyeler veren İl Müftüsü Emrullah Kaya, Kutlu Doğum Haftası'nın yararlı geçtiğini vurguladı.

Hafta boyunca Hz. Peygamberi çeşitli yönleriyle anlatarak O'nun getirdiği mesajları kitlelere aktardıklarını ifade eden Müftü Kaya, etkinliklerde kendilerine maddi ve manevi destekte bulunanlara teşekkür etti.

Ajanslar