Peygamber sevgisi etrafında buluştular

Peygamber sevgisi etrafında buluştular

Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saffet Köse, "Bir Müslüman'ın din kardeşine 3 günden fazla küs durması helal değil." diye konuştu.

Mersin'in Bozyazı ilçesinde müftülük tarafından Tekeli beldesi Çamlık mevkiinde düzenlenen programda vatandaşlara Kutlu Doğum aşı dağıtıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Bozyazı Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, "Dünyanın her yerinde kutlanmakta olan Kutlu Doğum programları, olan saygı, sevgi ve O'na olan ihtiyacın her geçen gün daha da artmakta olduğunu gösteriyor." dedi.

Programa Konuşmacı olarak katılan Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saffet Köse ise "En büyük merhamet sahibi olan Allah'tan merhamet görmek istiyorsak eğer, bizim diğer insanlara ve canlılara ne kadar merhametli olduğumuza bakmalıyız." dedi.

Kutlu Doğum programına Bozyazı Kaymakamı Kamil Sağlam, Anamur Müftüsü Muhammed Koçak, Bozyazı Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Bozyazı Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, Bozyazı Nüfus Müdürü Yusuf Ziya Yurdaarmağan, Bozyazı Orman İşletme Müdürü Erdal Çetinkaya, Bozyazı İlçe Tarım Müdürü Çetin Büberci, Tekeli Belediye Başkanı Mehmet Yabalak, Tekmen Belediye Başkanı Mehmet Taş ve birçok vatandaş katıldı.

Bozyazı İlçe Vaizi Ramazan Yılmaz'ın yaptığı hatim duasının ardından programa katılan vatandaşlara etli pilav ve ayran ikram edildi.

             Antakya'nın Bağrıyanık Mahallesi sakinleri, mahalle muhtarının organize ettiği Kutlu Doğum programında peygamber sevgisi etrafında buluştu.

29 Mart yerel seçimlerinde ilk kez muhtarlık kazanan Mahmut Boyacı, Kutlu Doğum Haftası etkinliği çevresinde mahalle sakinlerine etli pilav ikram etti ve Hz. Muhammed'i(s.a.v) temsil eden gül dağıttı.

Muhtar Mahmut Boyacı'nın Bağrıyanık Mahallesi'ndeki Yunushan Camii'nde gerçekleştirdiği Kutlu Doğum etkinliğinde Kuran-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi.

Mevlidi şerifin okunmasının ardından programa katılan yaklaşık 500 kişiye etli pilav dağıtıldı.

Yunushan Camii'nin içine sığmayan kalabalık programı camii avlusunda takip etmek zorunda kaldı.

Proğrama Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da katıldı. Okutulan mevlidi şerifin ardından imam Duran Aslan da Hz.Muhammed'i(s.a.v) anlatan bir konuşma yaptı.