"Peygamber Efendimizin Hayatını Yaşamalıyız"

"Peygamber Efendimizin Hayatını Yaşamalıyız"

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Güner, Peygamber Efendimiz'in hayatının çok iyi okunup, her zerresinin örnek alınması gerektiğini söyledi.

SAYDER tarafından Salıpazarı Şehit Fatih Osman Konferans Salonu'nda 'Peygamber Efendimiz'in Gösterdiği Dünya ve Ahiret Dengesi' konulu konferans gerçekleştirildi.

Bahar İlahi ve Ezgi Grubu'nun Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Peygamber Efendimiz'i hatırlatan ilahiler okundu.

Prof. Dr. Osman Güner, Peygamber Efendimiz'in lütuf ve inayet olduğuna değinerek, örnek hayatından kesitler sundu.

Güner konuşmasında, Peygamber Efendimiz'in, 'Benimle sizin misaliniz ateş yakan bir adama benzer. Pervaneler ateşe uçtukları gibi siz de günahlara koşuyorsunuz. Ben sizi engellemeye çalışıyorum. Dünya hayatı geçit töreni gibidir. Yine Abdullah İbn-i Mesud, Efendimizin hasır üstünde yatıp, hasırın vücudunda iz yaptığını görünce Peygamber Efendimiz kendisine; 'Dünya ile benim ne alakam olabilir? Ben yolcuyum dünya ise gölgelenilen bir ağaç altı gibidir.' şeklindeki ifadelerine yer verdi.

Dünyada ahiret dengesinin halkın içinde hakla beraber olmakla kurulabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Güner, "Mümin o kimsedir ki, insanların verdiği sıkıntılara sabreder ve onların içinde olmaya devam eder. Sabretmeyen insanlara karşı daha fazla mükafata nail olur. Bizim dinimizde ruhbanlık yoktur. Doğrusu dünya hayatı tatlı, şirin, yemyeşil, cazibeli bir yerdir. Allah sizin dünya nimetleriyle nasıl amel ettiğinize bakmaktadır. Bu imtihan ile altının ayarı gibi insanların da ayarı ortaya çıkar. Dünya malını kesben değil, kalben terk etmeli. Peygamber Efendimizin yoklukta da, darlıkta da bir hurma ile dahi olsun yemediği günler olurdu." diye konuştu.