Papatya da Toplayabilsinler (FİLM)

Papatya da Toplayabilsinler (FİLM)

İşgal altında bir ulus, annesini kaybetmiş bir çocuk ve kızını korumaya çalışan bir baba… Kahrolsun emperyalizm dedirten bir kısa film...

İşgal altında bir ulus, annesini kaybetmiş bir çocuk ve kızını korumaya çalışan bir baba" Bu hafta sizlere Irak işgalini ve o dönemin çocuklarına karşı yapılmış kıyımların özetini gözler önüne seren "Papatya" kısa filmi taanıdıldı

 

 

 

Usta oyuncu Ahmet  Yenilmez'in kızı ile kamera karşısına geçtiği ve değerli dostum İlker Emon'un yazıp yönettiği bu kısa film, Irak işgalini ve  o dönemin  çocuklarına karşı yapılmış kıyımların özetini gözler önüne seriyor. 

Ülke TV'de hazırlayıp sunduğum "Kısa Film Festivali" programına bu hafta Ahmet Yenilmez ve kısa filmin ödüllü yönetmeni İlker Emon konuk oldular. Keyifli ve duygu yüklü muhabbetleri önümüzdeki Cumartesi saat 10:30'da Ülke Tv "Kısa Film Festivali" programında olacak. Kendilerine tekrar çok teşekkür ediyorum.

Bu hafta sizlerle paylaştığım "Papatya" filminin beni etkileyen birkaç yönü var. Mesela Ahmet Yenilmez'in ameliyat masasından kalkıp kamera karşısına geçmesi, zorlanarak ama sette bunu kimseye belli etmeden oyunculuğunu yapması gibi. Veya Amerika'nın masum çocukları hangi gerekçelerle kurşun yağmuruna tutabileceklerini göstermesi gibi. Ayrıca filmin sonunda Bob Dylan'ın emperyalizme karşı söylediği harika şarkısı gibi"

Abdulbaki Yavuz'un görüntü yönetmenliğini yaptığı teknik olarak da izlemekten keyif aldığım kısa film "Papatya" 20 Mart 2003 sonrası Irak'ı size anlatmaya çalışacak.

haber7