Pakistan Ordusu'ndan VAHŞET-VİDEO

Pakistan Ordusu'ndan VAHŞET-VİDEO

Pakistan Ordusu 5 Çeçeni önce soydu sonra acımasızca öldürdü...

Pakistan,Quetta eteklerindeki Havaalanı yolunda Killi Khezi yerleşim biriminde canice katledilen ve Çeçen oldukları iddia edilen 2 erkek ve 3 kadının öldürülmesi ile ilgili bazı gerçekler belli olmaya başladı.

Medya kaynaklarının haberlerine göre, önce «El-Kaide teröristleri» olarak medyaya tanıtılan sonra «Çeçen oldukları» iddia edilen 5 suçsuz insanın öldürülmesi ile ilgili Pakistan insan hakları çalışanları «Pakistan güvenlik güçlerinin bu yasadışı cinayeti için soruşturma başlatılmasını» talep etti ve sivil halk tarafından olay yerinde pankartlar açılarak küçük çaplı da olsa gösteriler yapıldı.

Hatırlanacağı gibi, Pakistan kukla yönetimi polis çetesi, cinayetlerini ört-bas etmek için öldürülen 5 kişide «bomba yeleği» olduğunu ve «intihar eylemi yapacakları sırada önlendiğini» iddia etmişti. Bir başka polis yetkilisi ise «kendilerine el bombası atıldığını» ileri sürmüştü.

Oysa gerçekte bunların hepsi birer senaryodan ibaret olduğu ortaya çıktı.

Olayı dün (20.Mayıs) görüntüye alan Tv kanalının videoları internete yansıdı ve «Pakistan polis çetesinin sınır karakolu dikenli telleri içinde etrafı sarılmış 5 masum sivile acımadan  otomatik tüfeklerle defalarca ateş açtığı» görüntülendi. Başlangışta resmi söylem olarak «intihar eylemi yapacakları sırada öldürüldükleri» iddia edilen açıklamaların bir versiyondan ibaret olduğu alenen kanıtlanmış oldu.

Pakistan polisinin ısrarla «Çeçen militan» ya da «El-Kaide şehid bombacısı» yalanı kameralara yakalanmıştı ve «yerde yatan 2 yaralı kadın birbirlerinin ellerini çaresizlikle tutarken bir diğer kadın son bir umutla elini kaldırarak yardım istiyordu. Ne yazık ki hiç bir sembol yada işaret anlamına gelmeyen bu talebi polis çetesinin yağmur gibi kurşunu ile karşılık gördü.

Gerçekte o suçsuz insanlar silahsızdı ve üstlerinde değil bomba yeleği bir cep bıçağı dahi yoktu. Daha da acıklı olan bir gerçek ise öldürülen kadınlardan birinin hamile olduğu ve 12 kurşun ile öldürüldüğü ortaya çıktı.

Bir diğer ayrıntı ise, bir görgü tanıkları gördüklerini şöyle anlatıyor «5 yabancı turist  pasaportlarında vize ve gerekli belge problemi olduğu için sınır karakoluna rüşvet vermek için geldi ve yüklü miktarda para verdi, daha sonra turistlerin hepsi araçtan indirildi polis eşyalarına ve el koydu. Ruslar öldürülmeden önce polis tarafından soyuldular ve sonra üzerlerine ateş açıldı» dedi. Quetta sakinleri de Kuzey Kafkasyalı insanların öldürülmesini protesto etmek için olay yerine geldi ve bazı pankartlar açtılar«Onlar turistti, polis tarafından soyuldular ve sonra etrafları bloke edilerek öldürüldüklerinden eminiz.» dediler.

Shamilonlıne'ın haberine göre, ölenlerin pasaportları ve fotoğrafları dün (20.Mayıs.Cuma) bazı Pakistan yerel haber kaynakları tarafından gösterildi bir kaynağa göre 4 kişi Rusya pasaportlu bir kişi de Orta Asya Cumhuriyetlerinden birinin vatandaşı.

Diğer taraftan öldürülenlerin bazılarının kimlikleri, «Rus pasaportlu,Yakutistan vatandaşı Olga Schroeder, Abul Aziz Magomedov Kuzey Kafkasya da ikamet ediyor ve adı Aniat olarak açıklanan bir kadın muhtemelen Uzbekistan da ikamet ediyor.»

Bir haber kaynağı, Quetta polis şefinin «intihar bombacıları şehadet eylemi yapamadan önlenerek öldürüldüğünü ve militanların yanlarındaki el bombasının patlması sonucu öldüğü» haberini duyururken bir başka medya kaynağı «olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve 10 gün içinde sonuçlanacağını» yazdı.

Henüz olayın ayrıntıları ve ölenlerin kimlikleri resmi olarak netleştirilmedi. Ancak Belucistan eyaletinin savcılığı olayın aydınlatılması için ayrıntılı bir soruşturma talimatı verdiğini açıkladı.

Sonuç olarak, görgü tanıklarının anlattıkları ve yerel polisin ısrarla olayı saptırarak başka yöne çekme ve çelişkili ifadelerinden şu tablo ortaya çıkıyor : Turistler sınır kolordusu karakolunun kapısına pasaportlarında vize ve gerekli belge problemi olduğu için polise rüşvet yolu ile sorunu çözmek için geldiler. Fakat önce zorla para ve kıymetli eşyaları zorla ellerinden alınarak soyuldular sonra Rus pasaportları üzerlerinde bırakılarak etrafları bloke edildi ve kurşun yağmuru altında acımasızca katledildiler.

Haberin Videosu