Pakistan Cemaat-i İslami  : İktidar Sahipleri

Pakistan Cemaat-i İslami : İktidar Sahipleri

Pakistan Cemaati İslami lideri Siracul Hak, Pakistan başbakanına çağrıda bulunarak batılı emperyalistleri memnun etmek adına İslam ile terörü bağdaştırmaması gerektiğini belirterek terörle mücadele konusunda net ve sağlıklı bir tutum takınılması çağrısınd

Pakistan Cemaati İslami lideri Siracul Hak, Pakistan başbakanına çağrıda bulunarak batılı emperyalistleri memnun etmek adına İslam ile terörü bağdaştırmaması gerektiğini belirterek terörle mücadele konusunda net ve sağlıklı bir tutum takınılması çağrısında bulundu.
 
Bölgede seyreden terör eylemleri karşısında Pakistan hükümetinin sadece söylemsel bir karşılık üretmesini eleştiren Pakistan Cemaati İslami lideri Siracul Hak, “ülke üzerinde tam yetkiye sahip olan başbakan ve hükümet yetkililerin bu sorun karşısında sadece söylem düzeyinde tepki koyması ve bunu yaparken de terörizmi İslamla bağdaştırmaları kabul edilemez” dedi.
 
Cemaati İslami lideri Siracul Hak, ülke genelinde vuku bulan önemli olaylar karşısında alimlerden ayrı ayrı fetva toplamak yerine başbakanlığın alimler heyetini koordine ederek ortak bir fetva kurulu oluşturması gerektiğini savunan Siracul Hak, hükümet meselelerine İslami konularda rehberlik edecek genel bir müftülük kurumunun oluşturulmasını savundu.
 
Peygamber sallallahu aleyhi vesellem’e hakaret eden sosyal medya kullanıcılarının tutuklanıp caydırıcı cezalara çarptırılması gerektiğini belirten Siracul Hak, bu tür hain suçların yöneticilerin gözünün önünde çekince göstermeksizin işlendiğini bunun çok sıkıntılı bir durum olduğunu ifade etti. Müslümanların Peygamber’in izzet ve şerefini müdafaa konusunda hiçbir fedakarlıktan geri durmaması gerektiğini söyleyen Siracul Hak, “Peygamber sallallahu aleyhi vesellem’in şerefi çiğnenirken Müslümanların hiçbir bedeli ödemekten çekinmemesi gerekir” dedi.
 
Öte yandan bölgede devam eden terör dalgasının esas müsebbibinin dış güçler olduğunu vurgulayan Pakistan Cemaati İslami lideri Siracul Hak, ABD’nin başlattığı sözde terörle mücadele operasyonlarına Pakistan hükümetinin en başından beri katılmaması gerektiğini belirterek Pakistanlı alimlerin bu sürece en başından beri karşı çıktığını hatırlattı. Pakistan’ı bu savaşa sürükleyen adamın Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki konforlu odasında hayatını lüks içerisinde sürdürdüğünü ama Pakistan’ın kendi içinde savaşa sürüklendiğini belirten Siracul Hak,  “Pakistan halkı bu savaşın sonuçlarına katlanmak zorunda değildir” dedi.
 
Alimlerin, medreselerin ve camilerin terörün ve teröristlerin hedefi olduğunu vurgulayan Siracul Hak, terör faaliyetlerine ortam hazırlayan insanların kötü niyetli kimseler olduklarını ve dış güçler adına faaliyet yürüten ajanlar olduklarını ifade etti. İslam düşmanlarının bu ümmeti, mezhebi ve düşünsel farklılıklar temelinde ayrıştırmak, bölmek istediğini belirten Siracul Hak, böylelikle karşıt taraflar haline gelmiş olan ümmetin evlatlarına dış güçlerin silah sattığını ve İslam dünyasının kaynaklarına ve servetlerine el koyduğunu vurguladı.
 
İslam düşmanlarının camileri, medreseleri ve türbeleri patlatarak hedefe doğrudan İslam’ı koyduğunu belirten Siracul Hak, Müslümanların bu tür eylemler karşısında uyanık olması gerektiğini savunarak, Pakistanlı yöneticilerin de düşmanın planlarını suya düşürecek hikmetli bir siyaset ortaya koyması gerektiğini fakat iktidar sahiplerinin sürdürdükleri siyasetle düşmanın emellerine hizmet ettiklerini dile getirdi.