Özgürlük Filosu 2'den BM'ye Çağrı

Özgürlük Filosu 2'den BM'ye Çağrı

Özgürlük Filosu-2 Koalisyonu Gazze'ye gitmeye kararlı olduklarını açıkladı.

Bir Hafta sonra Gazze'ye insani yardım götürmek için yol alacak olan Özgürlük Filosu-2 Koalisyonu, filonun tamamıyla insani amaçlı olduğunu herkese göstermek için Birleşmiş Milletler'den gemileri araması için bir heyet göndermesini talep etti.

Koalisyon üyelerinden Gazze Kuşatmasını Kırmak İçin Avrupa Girişimi, yaptığı açıklamada "Gazze'ye gitmeye kararlıyız. Çünkü davamız adil bir davadır. Girişimimiz de gayet şeffaf ve barışçıldır. Kimse için tehdit oluşturmadığımızı, askeri operasyonları da tahrik etmediğimizi göstermek ve bu konuda İsrail'in yaptığı propagandayı anlamsız hale getirmek için Birleşmiş Milletler'e bağlı bir heyetin gelip gemilerde arama yapmasını talep ediyoruz. BM ister bu aramayı yola çıkmadan önce yapsın, ister Gazze sahilinde yapsın fark etmez" dedi.

Hukuksuz bir şekilde süren kuşatmayı kaldırmak için Gazze'ye yol alacaklarını belirten Avrupa Girişimi, herkes gibi Gazze halkının da insanca yaşama hakkına sahip olduğunu belirterek, önümüzdeki hafta ortalarında yola çıkacaklarını ve hareket tarihiyle ilgili bir değişikliğin söz konusu olmadığını dile getirdi.

 

 

fiem