Özgür Suriye Ordusu Gerçek mi?-VİDEO

Özgür Suriye Ordusu Gerçek mi?-VİDEO

Suriye ordusundan ayrılıp göstericilerin saflarına geçtiklerini açıklayan bazı kişilerin Özgür Suriye Ordusu'nu kurdukları iddiası üzerine.

Ramazanın arefesinde Hama kentinde çıkan olaylarda çok sayıda Suriyelinin hayatını kaybetmesine yol açan kanlı gelişmeler gözleri bir kez daha, Suriye ordusundan ayrılarak göstericilerin saflarına katıldıklarını açıklayan kişilere çevirdi.

Daha önce, Cisr Şuğur kentinde 120 Suriye polisinin öldürülmesi saldırısını üslenen ve kendisini Suriye ordusundan ayrılmış bir Yarbay olarak tanıtan Hüseyin Hurmuş'tan sonra, şimdi de Riyad Esad adlı biri kendini Suriye ordusundan ayrılmış bir subay olarak tanıtarak, yayınladıkları video görüntüsünde "Özgür suriye ordusu"nu kurduklarını emrindeki askerlerle birlikte halkı saldırılardan korumak için Suriye ordusuna karşı direneceklerini açıkladı.

Şimdi de Riyad el Sedat isimli kişi sahneye çıktı!

Üzerindeki askeri üniforma ve yanındaki askeri elbise giymiş bir grup kişi ile video konuşması yapan Riyad el Sedat'ın bu konuşmayı nerede yaptığı, gerçekten de suriye ordusundan ayrılan bir subay mı olduğu konusunda değişik spekülasyonlar ileri sürülmeye başlandı.

https://www.joshualandis.com/blog sitesinde "Gerçekte Özgür Suriye Ordusu Var mı?" başlıklı bir yorumda şu ifadelere yer verildi:

"Şimdi bir video ile gün yüzüne çıkan, kendilerini Özgür Suriye Ordusu'nun komutanları olarak tanıtan yedi askerin göründüğü gibi olmadığı anlaşılıyor. Sözkonusu video da, değişik askerler aynı üniformayı giyiyor. Tahminen, bu videoyu hazırlayanlar kendilerini farklı göstermek için bu elbiseleri giymiş durumda. Değişik kişilerin hepsi de aynı albay üniformasını giyerek böylelikle kendilerine yüksek rütbeli subaylar görüntüsünü vermeyi planlamışlar.

5 Temmuz 2011'de Youtube'de yayınlanan bir başka videoda ise dünkü videoda konuşan aynı askerin yurt dışından konuştuğu düşünülüyor. 

Bir diğer videoda ise, Şeyh Adnan Arur'un Wisal televizyonundaki konuşmasında, Albay Ahmed Hicazi çağrıda bulunuyor. Ki bu kişi de ilk videodaki yedi kişiden biri. Onun da konuşması sırasında arka planda bebek sesleri geliyor. Birilerin Suriye muhaberatını aşarak telefonla bu şekilde suriye içinden konuşması  mümkün değil. Zira bu kişi bebekleri bu şekilde riske atamaz. Bundan dolayı kendilerini Özgür suriye Ordusu komutanları olarak tanıtan kişilerin Suriye değil de, Ürdün, Suudi Arabistan veya Türkiye'de olduğu düşünülüyor."

Riyad el Esad'ın telefon konuşması

Riyad el Esad, dün Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bir bölgeden aradığını söylerek Lefkoşe'deki Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, "Ben Özgür Suriye Ordusunun komutanıyım. Yüzlerce asker de benim komutam altında. Suriye yetkililerini uyarıyorum, eğer Deir el zour'daki saldırılarını durdurmazsa, emrim altındaki askerleri rejim ordusu ile savaşmaya göndereceğim" demişti.

Siyonistlerin beklentisi

Riyad el Esad'ın Suriye ordusundan ayrılıp Özgür Suriye Ordusu'nu kurduğunu açıklaması üzerine siyonistlerin İsrailnatiıonalnews haber sitesi "The End for Assad? High Ranking Officers Desert, Join Rebels" )Esad'ın Sonu mu Geliyor? Yüksek Rütbeli subaylar Ayrılıp İsyancılara Katılıyor) başlıklı haberinde şunları yazmıştı:

"29 Temmuz 2011'de Youtube'de yayınlanan Arapça bir videoda tümgeneral Riad el Esad, diğer subaylarla birlikte, temel amacının başkan Esad'ın zalim ordusuyla savaşmak üzere Özgür Suriye Ordusu'nun kurulduğunu açıklıyor. Riyad el Esad, Suriye rejimini halka karşı cinayet işlemekle suçlayıp suriye ordusundaki subay ve askerlere çağrıda bulunarak Özgür suriye Ordusuna katılmalarını istiyor. Tümgeneral Özgür Suriye Ordusu'nun kendi halkına zarar veren her askeri ortadan kaldıracağını söylüyor.

Esad rejiminin şiddetli muhaliflerinden eski başkan yardımcı Abdulhalim Esad, Fransa'dan yaptığı açıklamada, Esad yönetiminin ancak ordunun dağılması ile yıkılabileceğini söylemişti. İşte bugün başlamış görünüyor."
 

 

Ayrıntılar Gelecek...

Velfecr