Özgür Ordu Zaferini Kutladı-VİDEO

Özgür Ordu Zaferini Kutladı-VİDEO

Haziran ayından beri boş olan Babu’l- Heva sınır kapısını ele geçirdiğini açıklayan Özgür Suriye Ordusu, zaferini İran bayrağı diye İHH flaması ve Filistin bayrağı yakarak kutladı

Haziran ayından beri boş olan Babu'l- Heva sınır kapısını ele geçirdiğini açıklayan Özgür Suriye Ordusu, zaferini İran bayrağı diye İHH flaması ve Filistin bayrağı yakarak kutladı.

Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı grup, Suriye'nin Hatay'a açılan sınır kapısı Babu'l- Heva'yı dün sabah ele geçirdiğini ilan etti.

Suriye resmi kaynaklarının, "Babu'l- Heva, Haziran ayının ilk haftasında boşaltılmıştı, hiçbir çalışan kalmamıştı" açıklamasına rağmen muhalifler, Babu'l- Heva'nın ele geçirilişini "büyük bir zafer" olarak yansıttılar.

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Sarmada köyünden Babu'l Heva'ya giren silahlı milislerin sakallı oldukları ve ellerinde "Lailaha illallah" yazılı siyah bayraklar taşıdığı gözlemlendi.

Babu'l- Heva'daki resmi binaların içerisine giren militanlar, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed ve babası Hafız Esed'in fotoğraflarını parçalarken Babu'l- Heva sınır kapısında asılı olduğunu iddia ettikleri İHH İnsani Yardım Vakfı'nın bayrağını da İran bayrağı iddiasıyla yaktılar.

İHH bayrağının yakıldığı anı, kayda alan Suriyeli militan, şunları söyledi: "Bismillahirrahmanirrahim. Allahu ekber. Devrim Kalkanı Tugayı, Banyas, Dera ve Tiremse halkı için Babu'l- Heva sınır kapısında asılı bulunan İran bayrağını ve ülkemizi yakan Hafız Esad'ın fotoğrafını yakıyor. Zafer yakındır. Allahu Ekber. Özgür Suriye Ordusu ve devrimciler, Rusya'ya, Çin'e İran'a ve Nasrallah'a, Nasrallat'a karşı birdirler. "

İHH bayrağıyla birlikte yakılan diğer bayrak ise Suriyeliler arasında tartışma konusu oldu. Bazı Suriyeliler, bayrağın Filistin bayrağı olduğunu savunarak yakılmasına tepki gösterirken diğer Suriyeliler ise "Bu bayrak, Filistin bayrağı değil, Baas Partisi'nin bayrağıdır. Yakılmalıdır" diyerek bayrağın yakılmasını savundular.


ydh