Özgür Filo Basını

Özgür Gazze Filosu'nda yer alan gazeteciler ve belgeselciler İstanbul'da buluştu(k). Arap'ıyla, Yunan'ıyla, İspanyol'uyla, Alman'ıyla, Amerikalı'sıyla bir nevi kan kardeş olduğumuz için resmiyetten çok uzak, gayet sıcak bir buluşmaydı.

Konuşurken birbirimizin omzuna dokunup durduk.

Omuz önemli.

Mavi Marmara ve diğer gemilerde yaşananları tahrif etmeye çalışanlara karşı omuz omuza veriyoruz.

Birer parçası olduğumuz açık gerçeği küstahça tahrif etmeye çalışanlara beraberce karşı koyuyoruz.

Düzenlediğimiz ortak basın toplantısında, El Cezire'den Cemal Eş-Şeyyal, Mavi Marmara gemisine çıkan İsrail askerlerinden birinin İsrail ordusuna ait olmayan bir silahla yaralandığı iddiası üzerine harika bir laf etti:

"O gemide bir tek silah olsaydı ve gemidekiler o silahı vermek istemeselerdi, İsrailliler 50 savaş gemisiyle gelselerdi bile o silahı alamazlardı!"

Birleşmiş Milletler'deki Mavi Marmara filmi gösterimiyle davamıza büyük emeği geçen Amerikalı belgesel film yönetmeni Lara Lee de bazı Amerikalı Kongre üyelerinin İHH'ya yapıştırmaya çalıştığı terörist yaftasıyla ile ilgili bir soru üzerine harika bir laf etti:

"İHH sadece insani yardım kuruluşu olsaydı ABD için sorun olmazdı. Ama İHH, insani yardımdan önce 'insan hak ve hürriyetleri' diyor. Yardıma muhtaç olan mazlum insanları yardıma muhtaç olmaktan çıkarmak, mazlumiyetten kurtamak için çalışıyor. Amerikalıları çıldırtan bu işte!"

Kamuoyunu ilgilendiren diğer ayrıntıları gazete haberlerinden okuyabilirsiniz (inşallah).

Özgür Gazze Filosu gazetecilerinin İstanbul'da buluşmasına ve "Özgür Filo Basını" adı altında örgütlenmenin ilk adımını atmalarına önayak Sümeyye Ertekin (TV Net) ve Ayşe Sarıoğlu (Taraf) kardeşlerime çok teşekkürler...

 

yenişafak

Bu yazı toplam 2192 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar