Özgür Eğitim-Sen'den MEB'e Çağrı

Özgür Eğitim-Sen'den MEB'e Çağrı

Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, yeni Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya çağrıda bulundu.

SAYIN BAKAN SENDİKACILIK DEĞİL! BAKANLIK YAP!

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik bakanlık yaptığı süre içersinde yedi yüz elli bin eğitim çalışanın değil yalızca bir kesimin bakanı olmuştur. Eğitim çalışanları arasında yaptığı ayrımcılıklar ve hukuksuzluklarla kendisini hatırlayacağız. Tüm eğitim çalışanlarının bakanı olmak yerine adeta kendine bağladığı bir sendikayla çalışarak makamını kötüye kullanmıştır. Çelik'in kendine savunma oluşturabileceği tek cümle 'benden önceki bakanlarda kendi yandaşlarını korumuş ve kollamıştı' olabilir. Ancak Çelik yandaşlık ve hukuksuzluk konusunda geçmiş bakanların hepsine rahmet okutmayı başaran icraatların altına imza atmıştır.

Eğitim çalışanları ile bakanlık arasında ilişkiler hiçbir dönemde bu kadar açılmamıştı. Bakanın yandaş çevresi hariç tüm kesimler kendilerini dışlanmış ve huzursuz hissetmişlerdir.

Çelik giderayak 76. maddeye dayanarak yaptığı usulsüz atamalarıyla eğitim ortamını kaosa ve kargaşaya boğmuştur. Eğitim çalışanları liyakate dayalı objektif kriterlerle hazırlanmış bir idareci atama yönetmeliği beklerken tam aksine eski bakanın istediği kişileri istediği yere atayarak gidişine şahitlik etmişlerdir.

Sayın Çelik eğitim camiası seni kendine bakan olarak görmedi, görmeyecekte. Sen sadece partinin ve yandaşlarının bakanı oldun. Yaptığın icraatlarınla da eğitim camiası içersinde partine ciddi zararlar verdin.

NİMET ÇUBUKÇUDAN BEKLENTİMİZ!

Yeni bakandan beklentimiz (eğer anlaşmalı değilse) Çelik'in son hukuksuzluğuna engel olması ve yapılan hukuksuz ve yandaş atamaların iptal edilmesidir. Sayın Çubukçu eğitim çalışanlarına karşı bir sorumluluk duyuyorsa ve adalet gibi bir değere sahipse eğitim çalışanları olarak bu atamaların iptalini bekliyoruz.

Eski bakanın yanlışlarını düşerek bir sendikanın yandaşlığında bakanlık yapmaya kalkarsa, eğitim çalışanlarını yine bakansız bırakmış olacak. Eğitim camiasının üzerindeki yandaş ilişkilerin kirli karanlığı daha da koyulaşacak.

Biz eğitim çalışanları olarak; liyakate dayalı işleyen bir atama yönetmeliği ve tüm eğitim çalışanlarına dost bir bakan istiyoruz.

Siyasi ve inanç değerleri, bakanın tercihlerinden farklı diye eğitim çalışanlarının kıyıma uğratılmasından, dışlanmasından, hak ettikleri yere gelememesinden, ya da hakkı olmayan, yetersiz insanların sırf yandaş olması nedeniyle bir yerlere getirilmesinden tiksindik artık.

Umarız Nimet Çubukçu, eski bakan gibi sendikacılık değil bakanlık yapmayı tercih eder. Bırakın sendikacılığı sendikacılar yapsın! Kendi liyakat ve ortaya koydukları çalışmalarla büyüsünler. Demokrasi kazansın, sivil toplum kültürü kazansın.

İktidar gücüyle büyüttüğünüz, semirttiğiniz, yandaşlıktan başka hiçbir nitelik ortaya koyamayan sendikacılar türeterek demokrasinin ve sivil toplumun gelişimine kendi ellerinizle darbe vurmuş olursunuz. İktidar asalaklığının eğitim camiasına, sendikal hareketlere kazandıracağı ve katabileceği hiçbir değer yoktur.

Yusuf TANRIVERDİ
ÖZGÜR EĞİTİM-SEN
GENEL BAŞKANI