ÖSS Sahtekarlığında PKK bağlantısı

ÖSS Sahtekarlığında PKK bağlantısı

14 Haziran’da yapılan ÖSS'de Şanlıurfa’da ortaya çıkarılan sahtekârlıkta, PKK bağlantısı tespit edildi.

14 Haziran'da yapılan Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Şanlıurfa'da ortaya çıkarılan sahtekârlıkta, PKK bağlantısı tespit edildi
Para karşılığı "ÖSS jokeri" adı verilen üniversite öğrencilerinin, adayların yerine sınava sokulduğunun belirlenmesi üzerine Şanlıurfa'da sınav öncesinden soruşturma başlatıldı.

İlk incelemede Hasan Y., Murat A., Mehmet Y., İbrahim A. ve Ahmet G. adlı kişilerin çete oluşturduğu ve elebaşı olarak görev aldıkları saptandı. Şüphelileri takibe alan polis, Şanlıurfa'da 30, Gaziantep'te 6, Mersin'de 6, Diyarbakır'da 4, Adana'da 3, Kocaeli'nde 2 ve Ankara, Van, İstanbul, Batman, Aydın ve KKTC'de 1'er zanlıyı gözaltına aldı.

"Organizatör" olarak gözaltına alınan Ahmet G., İbrahim A. ve "joker" Eyyüp Ç.'nin PKK'yla bağlantısı tespit edildi. Soruşturma dosyasında, "Bu çalışmaları yapanların PKK yandaşları oldukları, örgüt sempatizanlarına üniversite sınavını kazandırmak istedikleri ve üniversite sınavından alacakları paralarla PKK'ya finans sağlayacakları bilgisi edinilmiştir" denildi. Uludere'de yaşayan Babat aşiretinden E.B.'nin de joker olarak görev yaptığı anlaşıldı.


Etiketler: ÖSS PKK sınav