Ordu Kur"ana doydu

Ordu Kur"ana doydu

Türkiye genelinde çeşitli illerde statlarda yapılan Kur'an ziyafeti ilk kez Karadeniz Bölgesi'nde Ordu'da yapıldı. 9 Eylül Stadı'ndaki Kur'an ziyafetine Ordu'nun her yerinden her yaştan yaklaşık 10 bin insan akın etti.

Ordu- AGD Ordu Şubesi'nin tertip ettiği Kur'an ziyafeti programı 9 Eylül Stadı'nda gerçekleştirildi. Ziyafete AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, AGD Ordu Şube Başkanı Mücahit Uçar, resmi erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce Ordulu katıldı. Programda bir selamlama konuşması yapan AGD Ordu Şube Başkanı Mücahit Uçar, "Ordulu hemşehrilerimizi ilimizin en büyük stadında Kuranla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

"Milletimizi Kur'anla buluşturuyoruz"

Programda konuşan AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, Türkiye'nin artık bir kor halini alan büyük bir manevi tahribatla karşı karşıya bulunduğunu belirterek "Bu tahribatın ilacı kutsal kitabımız Kur'andır. İçinde bulunduğumuz vahim durumu ortadan kaldırmak için Kur'anın nurlu iklimine ihtiyacımız vardır. Milletimizi Kur'anla yeniden buluşturmamız gerekiyor. Düzenlediğimiz Kur'an ziyafetlerindeki amacımız Kur'anı yeniden insanımızın gönüllerine ve ruhlarına nakşetmektir. Şükürler olsun ki milletimiz mukaddesatı söz konusu olunca bizleri yalnız bırakmamaktadır. Bu stadın dolması milletimizin Kur'an aşkının bir göstergesidir. "diye konuştu.

"Gençliğimizi tehlikenin kucağına atamayız"

Gençliğe yönelik açıklamalarda da bulunan Tongüç "Televizyon ekranlarında ve gazete sayfalarında her gün bir gencimizin heba olduğunu görmek bizleri büyük bir üzüntüye sevk ediyor. Bu gençlerimizi tehlikenin kucağına atamayız. Onlara milli manevi değerlerini hatırlatıp, özlerine dönmelerini sağlamalıyız. Vakit kaybetmeden bu yangını söndürmemiz ve onlara el uzatmamız gerekiyor. İstikbalimizin yegane teminatı olan gençliği kurtarmak hepimizin boynuna borçtur. Kurulduğu günden bu yana derneğimiz bu amaç uğruna yaptığı faaliyetlerle kötü gidişata dur demek için çalışmaktadır."şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dünyaca ünlü hafızlar Güney Afrika'dan Abdurrahman Sadien, İran'dan Mehdi Adili, Türkiye'den Fatih İmdat ve Cihan Kodal unutulmaz bir Kur'an ziyafeti sundular. Engellilerin de araçlarla geldiği ziyafeti stada yakın yerlerde evi olanlar balkona çıkarak takip etti. Semazan gösterisinin ardından ezgileriyle Süleyman Erkişi programa renk kattı. Gecede yapılan çekilişte iki kişi umreye gitme hakkı kazandı.