Öldürülen Filistinli  Gazeteci Hakkında Yeni Ayrıntılar Ortaya Çıktı

Öldürülen Filistinli Gazeteci Hakkında Yeni Ayrıntılar Ortaya Çıktı

El Cezire , Filistinli gazeteci Shireen Abu Aqleh'i öldüren merminin bir resmini yayınlayarak, yaptığı soruşturmada merminin M4 tüfeğinden ateşlendiğini ve zırh delici tipte olduğunu ortaya koyduğuna dikkat çekti.

Soruşturmanın merminin işgal güçleri tarafından kullanılan 5.56 mm kalibre olduğunu gösterdiğini ve merminin Shireen'in kafasına girip taktığı miğfere isabet ettikten sonra deforme olduğunu açıkladı.

Araştırma, kullanılan mermi türü, kalibresi ve bu tür mermileri ateşlemek için kullanılması muhtemel silah türleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için 3D teknolojisini kullanan bir yeniden simülasyon gösterdi.

El-Cezire'nin analizi, Shirin suikastında kullanılan merminin zırh delici tipte olduğunu açıkça ortaya koyan askeri uzmanların görüşlerine dayanıyordu.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün Filistin ve İsrail ofisi müdürü, Al Jazeera'ya, tüm kanıtların atışın bir İsrail askerinden geldiğini gösterdiğini doğruladı.

Bu bağlamda, ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü "Ned Price", Washington'ın İsrail makamlarının "Shirin" cinayetine ilişkin yürüttüğü soruşturma hakkında daha fazla bilgi istediğini söyledi.

Price, düzenlediği basın toplantısında, İsrail'in "Şirin"in "korkunç ve trajik" öldürülmesiyle ilgili soruşturma yürütebileceğini ve bu davada hesap verebilirliğin önemli bir unsur olduğunu vurguladı.

Beyaz Saray sözcüsü Karen Jean-Pierre ise Washington'un gazeteci Sherine Abu Aqleh'in öldürülmesiyle ilgili olarak hem İsrail hem de Filistin makamlarıyla yakın temas halinde olduğunu söyledi.

Günlük basın toplantısında ABD yönetiminin, meslektaşı "Ebu Aqila"nın başına gelenlerden sorumlu olanlardan tam hesap vermesini beklediğini ve her iki tarafı da sakin olmaya ve daha fazla tırmanmaktan kaçınmaya çağırdığını da sözlerine ekledi.

Çarşamba akşamı İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile meslektaşı Şirin Abu Akleh suikastına ilişkin işgal ordusunun yürüttüğü iç soruşturmanın en önemli noktalarını ve sonuçlarını gözden geçirmek üzere Knesset'te bir toplantı yaptı.

Resmi İsrail televizyonu, aralarındaki görüşmenin, ABD Başkanı "Joe Biden"ın önümüzdeki Temmuz ayında bölgeye yapacağı ziyaret sırasında gündeme gelebilecek "Shirin" suikastına ilişkin her türlü soru, kınama ve suçlamaya hazırlık niteliğinde olduğunu söyledi.