Okul Yıktılar  Zulüm Sürüyor

Okul Yıktılar Zulüm Sürüyor

İsrail, Batı Şeria'daki Filistin okulunu yıktı

Yerel bir yetkilinin bildirdiğine göre, İsrail ordusu güçleri Pazar günü işgal altındaki Batı Şeria'da bir Filistin okulunu inşaat ruhsatı olmadığı için yıktı .

Beytüllahim'deki sözde Kolonizasyon ve Duvar Direniş Komisyonu başkanı Hassan Brijieh, İsrail kuvvetlerinin ve buldozerlerinin Beytüllahim şehrinin doğusundaki Jibb Al-Deeb kasabasına girdiğini ve bağışçıların finanse ettiği okulu yıktığını söyledi.

Okul, İsrail ordusunun kontrolünde olan ve ilk olarak 2017 yılında İsrail tarafından yıkılan Batı Şeria'nın C Bölgesi'nde bulunuyor.

Brijieh, okulun beş derslik içerdiğini ve birinci ile dördüncü sınıflar arasında yaklaşık 66 öğrenciye ev sahipliği yaptığını söyledi.

Filistin Eğitim Bakanlığı, okul yıkımını kınadı ve uluslararası ve yasal kurumları İsrail ihlallerine karşı sorumluluklarını üstlenmeye çağırdı.

İsrail, özellikle C Bölgesi'ndeki Filistinlilerin evlerini yıkmak için inşaat izinlerinin olmaması bahanesini yaygın bir şekilde kullanıyor.

İsrail ile Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) arasındaki 1995 Oslo Anlaşmaları uyarınca, Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria A, B ve C Bölgesi olmak üzere üç kısma ayrıldı.

Kaynak: TEVHİDHABER