Okul Saatinde Kafeye Girilmesi Yasak

Okul Saatinde Kafeye Girilmesi Yasak

İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü, çocukların her türlü tehlikeden uzak tutulması için önemli kararlara imza attı

İstanbul Valiliği'nden 'olur' alınan kararlar, sokakta yaşamak, çalıştırılmak, dilenmek zorunda bırakılan çocukların, güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlamayı hedefliyor. Ayrıca çocukları alkol, içki, uçucu ve uyuşturucu maddeleri kullanma alışkanlığından uzak tutmayı, fuhuş, cinsel tacize uğrama, hırsızlık, yaralama, öldürme ve benzeri suç ve tehlikelerden korumayı amaçlıyor. Tüm ilçe emniyet müdürlükleri ve Milli Eğitim ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne gönderilen kararlar, gerçek ve tüzel kişileri kapsıyor.
Emniyet'in kararları arasında şu maddeler yer alıyor:

Eğitim ve öğretimin huzur ve sükun içinde devamının sağlanması yoluyla muhtemel risk gruplarının ve çeteleşmenin önüne geçilecek.

Sokak, cadde, meydan, gar, otogar, durak, tarihî ve kültürel mekânlar, ibadethane, inşaat ve terk edilmiş yapılar, köprü altları barınma amacıyla kullanılmayacak.

18 yaşından küçükler, toplu taşıma araçları, mezarlık, eğlence yerleri ve trafikte çalıştırılmayacak.

Çocuklara uçucu madde, yapıştırıcı, boya çözücü, tütün mamulleri ve alkollü içecekler satılmayacak.

Çocuk satıcılardan kâğıt mendil, çiçek, su alanlara ceza verilecek.

Çocuklara tartıcılık, ayakkabı boyacılığı yaptırılmayacak.

Okul, dershane, yurt gibi eğitim ve öğretim mekânlarıyla ilgisi olmayanlar, bu yerler etrafında bekleme yapmayacak.

Öğrenciler, kafe ve oyun salonlarına okul saatlerinde alınmayacak. İnternet kafelerde çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimlerini bozacak mahiyette oyun oynamaları ve ahlaki yapılarına zarar verecek sitelere girmelerine izin verilmeyecek