Oktik"ten adamına göre kadro tahsisi

Oktik"ten adamına göre kadro tahsisi

YÖK’ün 28 Şubat döneminde kadrolaşmak için gelenek haline getirilen adrese teslim kadro ilanlarının artık yapılmayacağı yönündeki ilke kararı Muğla Üniversitesi Rektörü Şener Oktik tarafından hiçe sayılıyor.

Açılan 60 öğretim üyesi kadrosuna başvuracaklar için 'adrese teslim' ilanlar veren üniversite yönetimi, yıllardır kadro bekleyen öğretm görevlileri dururken, bir kez bile derse girmemiş olanlara yardımcı doçentlik kadroları veriyor.

YÖK'ün, üniversitelerde kadrolaşmanın en belirgin yöntemi olarak gösterilen adrese teslim ilanların artık verilmeyeceği yönündeki kararı Muğla Üniversitesi Rektörü Şener Oktik tarafından hiçe sayılıyor.
Muğla Üniversitesi'nde 60 öğretim üyesi alımı için açılan kadroya verilen ilanda başvuru yapmak isteyenlerden genel şartlar yerine çok özel nitelikler aranıyor. Yıllardır akademik terfi bekleyen öğretim elemanları göz ardı edilirken, rektörlüğe yakın olan henüz doktorasını tamamlamış kişilerin şartları ile örtüşen ilanlar veriliyor.

ADAMINA GÖRE KADRO
Üniversite, beden eğitimi bölümüne alınacak yardımcı doçent kadrosu için 'Yerel yönetimlerde rekreasyon konusunda doktora yapmış olmak' şartı koydu. Felsefe bölümünde çalışacak profesörler için ise 'çağdaş Aristotelesçi feminizm hakkında uzmanlaşmış olma' şartı getirildi. Su ürünleri bölümüne müracaat edecek yardımcı doçentlerin ise mersin balıkları üzerine araştırmalarının olması isteniyor.

Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu ilanına ise rektörlüğe yakınlığı ile bilinen bir doktorun doktorası ile tamı tamına uyuşan "Turizm işletmeciliği Anabilimdalı'nda doktora yapmak" şartı konuldu. Sağlık Hiz. Meslek Yüksekokulu için açılan yardımcı doçent kadrosuna ise "Fitokimya (Doğal Bileşikler) konusunda doktora yapmış olmak" şartı getirildi. Ula Ali Koçman Meslek Y.O için açılan yardımcı doçent kadrosunun özel şartı ise, "Refah Ekonomi alanında doktora yapmış olmak."