Oktay Ekşi'nin Başörtü Zihniyeti-VİDEO

Oktay Ekşi'nin Başörtü Zihniyeti-VİDEO

Gürsel Tekin’in Mecliste başörtülü vekil olabileceği ile ilgili sözlerini CHP’li Ekşi’ye soruldu

Samanyoluhaber TV'de Mümtaz'er Türköne'nin hazırlayıp sunduğu Endaze programına Basın Konseyi'nin eski başkanı CHP'li Oktay Ekşi konuk oldu.

Gürsel Tekin'in Mecliste başörtülü vekil olabileceği ile ilgili sözleri, CHP'li Ekşi'ye soruldu.

Ekşi Atatürk devrimleri döneminde dahi kadın kıyafeti ile ilgili kısıtlayıcı hiçbir kural olmadığını, bunun çok hassas bir konu olduğunu Atatürk bildiği için herhangi bir kağıt üstüne düşmüş bir madde olmadığını ifade etti.

Ekşi Anayasa'da başörtülü ve türbanla ilgili bir kadın milletvekili için engelleyici bir hüküm olmadığını, aynı zamanda TBMM iç tüzüğünde de böyle bir hüküm olmadığını belirtterek Merve kavakçı olayının olduğunu ve zamanın Başbakanı Bülent Ecevit'in devlete savaş açmak olduğunu ve kendisinin de zamanında buna destek verdiğini doğruladı.

Eğer Başörtülü bir Milletvekili olur ve meclise geldiğinde, kendi içindeki duygularıyla isyan edeceğini belirten CHP'li Oktay Ekşi; "Aslında arasanız  ben kadınların ötünmesinin kişi olarak karşısında biri olarak Tanrının yaratığı o en büyük güzelliğinin örtünerek saklanmasına karşıyım.  Bir kıyafetin bu gereçeği dikkate alarak düzenlemesini isterim. Bu nedenle üzülürüm. Böyle biri gelse kazanmış duygularımla bu hanımefendi keşke bu kıyafetle olmamalıydı diye düşürüm. Niye bu güzelliği bu hanımlar örtüyor diye kendimce üzülürüm." Dedi.

İşte O Video...

 

aktifhaber