Nokia artık tarih oluyor

Nokia artık tarih oluyor

Yazılım devi Microsoft, meğerse alımından beri herkesin bildiği telefon markası Nokia ismini yok edecek.

Nokia markası telefon sahibi olan herkesin ya kulandığı, kullanmadıysa da en azından bildiği bir isim. Son yıllarda inişli çıkışlı bir grafik izleyen ve ardından da Microsoft’a satılan Nokia telefon departmanı en kötü gününe hazırlanıyor.
Microsoft firmanın telefon bölümünü satın aldıktan sonra önce Android işletim sistemli model serisini iptal etti, ardından da çok ucuz birkaç model denemesi yaptı. Ama asıl büyük balık, tabii ki Windows Phone işletim sistemli telefonları yaymakla tutulabilecek anca, Microsoft da bunun farkında. Ama o arada ufak bir operasyonla Nokia markası ortadan kalkıyor.
SADECE LUMİA MARKASI KULLANILACAK

Firmadan yeni sızdırılan bir bilgiye göre, Microsoft akıllı telefonlarından hem Nokia, hem de Windows Phone markalarını silmek istiyor. GeeksOnGadgets sitesi tarafından verilen bilgiye göre bundan sonra Windows Phone ismi yerine “Windows” ve Nokia Lumia markası yerine de sadece “Lumia” kullanılacak. Bu isim değişikliği önümüzdeki yılbaşı tatili döneminde piyasaya çıkacak yeni Microsoft telefonlarında uygulanacakmış. (.silikonvadisi.tv)