Nikahsız ve iffetsiz AILE OLAMAZ

Nikahsız ve iffetsiz AILE OLAMAZ

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ülkenin dört bir yanında etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Erzurum İl Müftülüğü’nün ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliği yoğun bir katılım ile Halk Eğitim Merkezi’nde yapıldı.

Aile yapısının korunması ve yaşatılmasının nasıl sağlanacağının konuşulduğu programda ilahiyat profesörleri bilgiler verdi.
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Erzurum İl Müftülüğü, 'Ailenin korunmasında dini ve milli değerlerin rolü' konulu panel düzenledi. Erzurum Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen panele yoğun bir katılım oldu. Panel İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Lalapaşa Camii müezzinlerinden Salih Polat'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden paneli Erzurum İl Müftüsü Yakup Arslan yönetti.

AİLENİN KURULMASINDAKİ ÖNEM
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Beşir Gözübenli konuşmasında, ailenin kurulması, korunması ve esasları hakkında bilgiler verdi. Ailede iffetin önemi, nikah, ahde vefa ve aile müessesesinin devamı konularına değinen Gözübenli, "Nikahsız ve iffetsiz aile olamaz. Gelecek nesillerin sorumluluğunu üzerimizde hissetmeliyiz. İffetli yaşayıp, iffetli nesiller yetiştirmeliyiz" şeklinde konuştu.

"EŞLERİN BİRBİRLERİ ÜZERİNDE HAKKI VAR"
Prof. Davut Yaylalı ise konuşmasında aile içi problemlerin çözümüne değindi. Yaylalı, toplumun ideal aile ortamını oluşturamaması nedeniyle boşanmalar, aile içi şiddet olaylarının yaşandığını söyledi. Yaylalı, aile hayatının yürümesi için taraflara büyük görevlerin düştüğüne dikkat çekerek; "İslami bir evlilikte eşler birbirlerine karşı hak ve yükümlülüklerini bilmeli. Çünkü eşlerin birbirleri üzerinde kul hakkı var" dedi.

"AİLE YAŞANTIMIZI SÜNNETE UYGUN YAŞAMALIYIZ"
Prof. Lütfullah Cebeci de, Hazreti Muhammed (sav)'in ailesi ve ideal aile üzerine konuştu. Cebeci, şunları söyledi: "Aile yaşantımız ne kadar sünnete, Kur'an-ı Kerim'e uygun bunun muhakemesini yapmalıyız. Çünkü bizi biz yapan değerlerimizden, aile yapımızdan her geçen gün uzaklaşıyoruz. Bu da toplumumuzun geleceğı adına pek de iç açıcı değil."

Hedef O'nun gibi yaşamak olmalı
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Kosova'da gerçekleşen programa Kosovalılar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı Kosova Temsilciliği, Prizren İslâm Birliği Başkanlığı ile Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği'nin Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ortaklaşa düzenledikleri programla, Kosovalılar Kutlu Doğum'u kutladı.
Prizren Kültür Evi salonunda düzenlenen gecede Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle konferans verildi ve Doğru Yol Derneği Tasavvuf Kolu bir konser verdi. Prizren İslâm Birliği Başkanı Lütfü Balık, Hazreti Muhammed'in insanlığın kurtuluşu, mutluluğu, saadeti ve huzuru için gönderildiğini söyledi. Balık, "Biz Müslümanlar, sevgili Peygamberimizi anarken hedefimiz sadece anmak olmamalı, asıl hedef O'nu anlamaktır ve gelecek nesillerimize aktararak O'nun gibi yaşamaktır" dedi.

40 noktada Kutlu Doğum standı:

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) tarafından İstanbul'un 40 ayrı noktasında Kutlu Doğum stantları açıldı.

Stantlarda birbirinden duygulu, renkli ve coşkulu anlar yaşanırken vatandaşlara "Efendimizin Gösterdiği Ufuk Çizgisi" adıyla 40 Hadis'ten ve 40 Karikatürden oluşan albümler, lokum, gül kolonyası ikram ediliyor.

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) tarafından her yıl gelenek haline gelen Kutlu Doğum stantlarında bu yıl da birbirinden duygulu, renkli ve coşkulu anlar yaşanıyor. Sultanahmet, Pendik, Kartal, Ümraniye, Sarıyer, Mecidiyeköy, Fatih, Gaziosmanpaşa, Şirinevler, Sefaköy, Avcılar başta olmak üzere İstanbul'un 40 ayrı noktasında Hz. Muhammed Mustafa(s.a.v.)'in doğumunu kutlamak amacıyla açılan stantlara vatandaşların yoğun ilgisi göze çarpıyor.

ÜCRETSİZ ALBÜM
Stantlarda bu yıl "Efendimizin Gösterdiği Ufuk Çizgisi" adıyla 40 Hadis'ten ve 40 Karikatürden oluşan 500 bin adet albüm ücretsiz olarak hediye ediliyor. Günlük hayattan karelerin karikatürize edildiği albüm çalışması özellikle gençlerin ve çocukların büyük ilgisini çekiyor.
Stantlarda özel olarak imal edilen gül kolonyası ve lokum ikram ediliyor. Yapılan bu ikramlar vatandaşlar tarafından beğeni topluyor. Ayrıca stantta, Hz. Peygamber için açılan anı defterlerine vatandaşlar tarafından Peygambere olan özlemler yazılıyor.
İMH Başkanı İkram Soltan yaptığı açıklamada, Hz. Peygamber'in gösterdiği ideal insan ufkunu çizginin gücü ile bütünleştirerek özellikle gençlerin dünyasına taşımak istediklerini söyledi. Soltan; "Tüm İstanbulluları Hz. Peygamber'in gösterdiği ufuk çizgisinde buluşmaya davet ediyorum" dedi.

Vakit