Newsweek: ABD, İran'a Karşı Herhangi Bir Operasyonda İsrail'i Tam Ortak Statüsüne Getirdi

Newsweek: ABD, İran'a Karşı Herhangi Bir Operasyonda İsrail'i Tam Ortak Statüsüne Getirdi

Amerikan dergisi "Newsweek", güvenlik önceliklerinin kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmesi ve yeniden düzeltilmesinin ardından Amerikan askeri doktrinindeki en büyük köklü değişiklikten bahsediyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Amerikan dergisi "Newsweek" , "İsrail"in İran'a karşı gelecekteki operasyonlar için tam teşekküllü bir ortak mertebesine yükselmesiyle ABD'nin askeri doktrininde "önemli ayarlamalar" yaptığını ortaya koydu .

Dergi, bu adımın "İsrail'in kuruluşundan bu yana (askeri doktrinde) en köklü değişikliği" temsil ettiğini belirtti.

Dergi, değişikliğin "kapsamlı bir incelemenin" ve güvenlik önceliklerinin "teröre karşı savaş"tan "Dört Büyük: Çin, Rusya, Kuzey Kore ve İran ile potansiyel bir savaşa" yeniden düzenlenmesinin sonucu olduğuna dikkat çekti.

Afganistan ve Irak'taki çatışmaların sona ermesi ve normalleşme anlaşmalarının imzalanmasının ardından ABD askeri liderliğinin, "İsrail'i yeni bir bölgesel ittifaka dahil etme fırsatının doğduğunu ve savaşa hazırlanmanın yolunu açtığını" sözlerine ekledi ."

Dergi, ABD istihbarat teşkilatlarının bilgi çabalarını güçlendirdiğini ve Orta Doğu'daki ilk müttefiklerini gözetlemek için İbranice dil programına daha fazla odaklandığını da sözlerine ekledi.

İsrail Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Aviv Kochavi'nin geçen ay Washington'da bir dizi görüşme yaparak ordular arası işbirliğini güçlendirmeyi ve başta "İran tehdidi" olmak üzere bölgedeki tehditleri ele aldığını belirtmekte fayda var.