New York Times : Arap Devletlerinin İsrail ile Yaptığı Anlaşmalar İşe Yaramadı

New York Times : Arap Devletlerinin İsrail ile Yaptığı Anlaşmalar İşe Yaramadı

New Yok Times: "İbrahim " Anlaşmalarının etkisi sınırlı ve bunun kanıtı Katar Dünya Kupası

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Amerikan gazetesi "The New York Times", Dünya Kupası olaylarını haber yapmak için Katar'a gelen İsrailli gazetecilerin soğuk karşılanmasının ve Arap taraftarlar tarafından hafife alınmasının, Tel tarafından imzalanan "İbrahim" anlaşmalarının İsrail ile Arap ülkeleriyle ilişkilerini normalleştirmesi "halkların tutumunu değiştirmedi" dedi.

"Vivian Nerim" ve "Patrick Kingsley" tarafından hazırlanan haberde , İsrail çevrelerinin Katar'ın İsrailli gazetecileri ve taraftarları Dünya Kupası'na götürme anlaşmasını Doha'dan İsrail ile yakınlaşma olasılığının bir işareti olarak gördüğü, ancak durum böyle olmadı İsrailli gazetecilere Arap taraftarların İsrailli gazetecilere hakaret içeren tepkileri, işlerin bu kadar basit olmadığını gösterdi. denildi.

Yedioth Ahronoth gazetesi muhabiri Raz Sheshenk, Twitter hesabında kendisiyle konuşmayı reddeden Arap hayranlarla bir dizi konuşmasını yayınladı

Siyonist muhabir taraftara Hepimiz insanız " dedi ve taraftardan şu cevabı aldı aldı "Ben size göre insan değilim, " "İsrail diye bir şey yok, sadece Filistin var" yanıtını aldı. ve siz bizim evimizi çaldınız dedi.

Gazete, ülkesinin İsrail konusundaki tutumunu araştıran Suudi araştırmacı Abdulaziz Al-Ghashyan'ın şu sözlerine yer verdi: "Arap vatandaşları, hatta İsrail'le ilişkilerini normalleştiren ülkelerin halkları bile İsrail'e karşı yeterince kin besliyor ve bu asla bitmeyecek dedi

Mısırlı bir taraftar önce kendisini yeni bir arkadaş olarak tanıtan İsrailli bir gazeteciyle görüşmeyi kabul etti, ardından Mısırlı adam İsrail'in canlı yayını sırasında kameraya doğru eğilerek "Filistin" diye bağıdı .

Gazete, Katar'da olumsuz tepkilerle karşılaşan deneyimli bir İsrailli muhabir olan "Ohad Hamo", İbrahim Anlaşmalarının tutumları kökten değiştirmediğini söylüyor. Rejimler değil Ortadoğu halkı İsrail'i kabul etmedi" dedi. İsrail-Filistin sorunu çözülmediği sürece bu dinamiğin devam edeceğini belirtti.