Netanyahu'ya  Karşı Darbe Planı  ! ABD Destek Veriyor İddiası

Netanyahu'ya Karşı Darbe Planı ! ABD Destek Veriyor İddiası

Netanyahu'ya karşı protestolara Amerikan mali yardımı iddiası

" The Times of Israel " Pazar günü (bugün) yayınladığı bir haberde, Netanyahu'ya yakın bir kaynak ve kabinesinden üst düzey bir yetkilinin, Amerikan hükümetinin işgal altındaki Filistin'deki protestolara mali yardım sağladığını açıkladığını bildirdi.

Siyonist medyanın haberine göre, Cuma günü Benjamin Netanyahu'ya İtalya gezisinde eşlik eden bu rejimin üst düzey bir kabine yetkilisi, işgal altındaki Filistin'deki yargı sisteminde reform planına karşı ülke çapında düzenlenen protestoların Biden tarafından finanse edildiğini iddia etti.

Netanyahu'ya yakın bu kaynak, "Bu protesto milyonlarca dolarla finanse edildi ve organize edildi. Neler olduğunu takip ediyoruz. Burası çok üst düzey bir organizasyon merkezi. Tüm göstericilerin düzenli olarak kaynaklandığı bir merkez var dedi.

Netanyahu'ya yakın kişiler, işgal altındaki Filistin halkının dün farklı şehirlerde art arda onuncu Cumartesi günü İsrail Başbakanı'na karşı gösteri yapması bağlamında protestolardan Joe Biden yönetimini sorumlu tuttu.

Siyonist rejim medyası, Tel Aviv'de Netanyahu'ya karşı düzenlenen gösterilere en az 200 bin kişinin katıldığını bildirdi.

Benjamin Netanyahu'nun politikalarına karşı protesto süreci bir süredir ordu ve güvenlik kurumlarını da kapsayacak şekilde genişletildi ve gün geçtikçe yaygınlaşıyor ve daha fazla subay ve asker artık orduda görev yapmak istemediğini açıklıyor.

Netanyahu başkanlığındaki Siyonist rejimin kabinesi, bu yılın 4 Ocak'ında bu rejimin yargı sistemini reforme edecek bir plan sundu. Muhalifleri, yıllardır yolsuzluk, rüşvet ve güvene ihanet suçlamalarıyla yargılanan Netanyahu'nun, kendi deyimiyle "adli askerlik reformu" ile mahkemeden kaçmayı planladığını söylüyor.

Kaynak: TEVHİDHABER