Netanyahu'nun Başı Dertte

Netanyahu'nun Başı Dertte

Netanyahu'nun "skandallar" krizi İsrail siyasi arenasındaki farklılıkları ateşliyor ve yolsuzluk dosyaları konusunda savcılıkla olası bir anlaşma hakkında konuşuyor

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Muhalefet lideri Benjamin Netanyahu'nun suçlandığı yolsuzluk dosyaları hakkında Savcılık ile anlaşmaya varma olasılığı ve siyasi arenadan kısa bir süreliğine de olsa ayrılması ihtimali ışığında İsrail siyasi arenasında tansiyon yükseliyor.

İsrail gazetelerinin dün bildirdiğine göre, hükümet ve muhalefet politikacıları Bennett-Lapid hükümet bloğunu sürdüren kişinin Netanyahu olduğunu ve ayrılması durumunda siyasi sahnenin değişeceğini iddia ediyor.

Hükümetteki bazı partiler, Netanyahu'nun istifa etmesinin ve Knesset üyeliğinden istifa etmesinin, kendisi ile savcılık arasında bir anlaşmaya varılırsa, partizan siyasi çıkarlarında bir değişikliğe yol açacağından ve bunun hükümetin devam etmesini zorlaştıracağından korkuyor.

Tahminler, Netanyahu'nun istifasının hükümetteki sağ partilerin Likud veya Haredi partileriyle yeni bir hükümet kurmayı tercih etmesine neden olabileceğini, gösteriyor. . Ancak hükümetten üst düzey bir kaynak Yedioth Ahronoth gazetesine verdiği demeçte, "Kimsenin seçimlere gitmesinin bir yararı yok. Mevcut Knesset yapısında başka bir hükümetin kurulacağını bir durum görmüyorum.” Ancak prensipte, mevcut Knesset oluşumnda ve seçimlere gitmeden yeni bir hükümet kurmak mümkün dedi

Netanyahu'nun avukatı ile savcılık arasındaki temaslar halen devam ediyor ve bu ayın sonunda başsavcı Avichai Mandelblit'in görev süresinin dolmasına kadar . Haaretz gazetesi, Netanyahu'nun avukatı ile savcılık arasında beş görüşme yapıldığını bildirdi.

Netanyahu'nun avukatı Boaz Ben-Zur'un Mandelbit'e sunduğu teklife göre, Netanyahu 1000 ve 4000 dosyalarındaki dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlamalarını kabul edecek ve 4000 numaralı dosyada rüşvetle suçlanmayacak ve suçlamaları iptal edecek.

Savcı Mandelblit ise Netanyahu'nun yedi yıllığına siyasi hayattan çekilmesini istedi

Yedioth Ahronoth'a göre, bu temaslar Netanyahu ve Mandelblit'in ortak bir arkadaşı tarafından başlatıldı ve Netanyahu'nun davasının devam etmesinin “devlete zarar verdiğini” iddia etti.

Kaynak:Haber Kaynağı