Netanyahu'dan Suudi Arabistan Vaadi

Netanyahu'dan Suudi Arabistan Vaadi

İsrail Artoz Sheva gazetesi, eski İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun yeniden başbakan seçilmesi halinde Suudi Arabistan’ının İsrail’le normalleşmesi için çabalayacağını itiraf ettiğini yazdı.

İsrail’in Arutz Sheva gazetesi, eski İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun özel bir röportajda yeniden başbakan seçilmesi halinde Suudi Arabistan’ın İsrail’le normalleşmesi için çabalayacağını itiraf ettiğini yazdı.

Haberde Netanyahu’nun Suudi Arabistan tarafından teklif edilen “Haşimi Filistin Krallığı” çözüm fikrini kabul ettiği kaydedildi. Buna göre Gazze ve Batı Şeria‘nın bazı kısımları Ürdün topraklarına katılacak, ardından “Haşimi Filistin Krallığı” adında bir devlet kurulmuş olacak.

Haberde Netanyahu’nun en büyük ödülün Suudi ile normalleşme olduğunu söylediğini, birçok Arap ülkenin Suudi’yi takip edeceği için Suudi ile yapılacak barışın İsrail – Arap savaşını bitireceğine inandığını söylediği aktarıldı.

Yine habere göre, İsrail’in de koşulları doğrultusunda Suudi çözümü, Gazze ve Batı Şeria'nın bir kısmının, başkenti Kudüs değil de Amman olan Filistin Haşimi Krallığı adı verilen tek bir bölgesel varlık entegrasyonunu içeriyor.

Suudi’nin çözüm önerisinin, Kudüs'ün yalnızca İsrail'in başkenti olduğunu savunduğu kaydedildi.

Kudüs Haber Ajansı