Netanyahu Yine Tehdit Etti

Netanyahu Yine Tehdit Etti

Netanyahu, yeraltı güvenlik hükümetiyle görüştü ve İran'ı tehdit etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Pazar günü İran'ın nükleer tesislerine saldırı tehditlerini artırdı ve birkaç cephede olası bir savaş sırasında karar alma sürecini simüle etmek için güvenlik kabinesini bir yeraltı komuta odasında nadir bir toplantıya çağırdı.

Bu, Netanyahu'nun BM müfettişlerini İran'la yüzleşmeyi ihmal etmekle suçlamasının ardından geldi.

İran'ın %60 saflıkta uranyum zenginleştirmesiyle, ki bu saflık artırılırsa iki nükleer bomba yapmaya yeter ki İran bunu istediğini veya planladığını reddediyor, İsrail, uluslararası diplomasi İran'ı durduramazsa önleyici askeri saldırılar başlatma tehditlerini artırdı. .

İsrail her zaman diplomasinin başarısının İran'ı inandırıcı askeri tehditlerle karşı karşıya getirmeyi gerektirdiğini vurguladı.

Netanyahu, Tel Aviv'deki askeri karargahtaki Operasyon Komutanlığı sığınağından yaptığı video açıklamasında, "İran'ın nükleer (çabalarına), İsrail'e yönelik füze saldırılarına ve bu cepheleri aynı anda açma olasılığına karşı harekete geçmeye kararlıyız." dedi

Güvenlik kabinesi ve askeri komutanlarla çevrili Netanyahu, çok cepheli bir savaşa girme ihtimalinin İsrail liderlerinin ana kararları hakkında "mümkünse ilerisini düşünmelerini" gerektirdiğini ekledi.

Netanyahu'nun ofisi, güvenlik kabinesini savaş sırasında karar almaya hazırlanmak üzere eğitmek için görüntüler yayınladı.

Kaynak:tevhidhaber