Netanyahu Vazgeçmiyor

Netanyahu Vazgeçmiyor

Netanyahu kabinesinin bazı yargı reformlarını onaylama olasılığı

İsrail parlamentosunun bir üyesi, muhalefetle orta çözüme ulaşmak için yapılan müzakerelerin başarısız olması durumunda, Binyamin Netanyahu'nun kabinesinin yargı sisteminde reformları Ağustos ayına kadar uygulamaya yönelik tartışmalı planının bir kısmını muhtemelen onaylayacağını vurguladı.

Reuters Arapça haber ajansının aktardığına göre Isna'ya göre, Knesset'in (Siyonist rejimin Parlamentosu) radikal bir üyesi ve iktidardaki ulusal dini koalisyonun önde gelen bir temsilcisi olan ve Knesset'i gözden geçirecek ana komiteye başkanlık eden Simsha Rotman, Siyonist TV kanalı 12: (Muhalefet) uzlaşmak istemiyorsa, bazı reformların uygulanmasına yönelik bazı adımlar atmak zorunda kalacağımızı düşünüyorum.

Rotman ayrıca şunları söyledi: Yargıçların seçim yapısını düzenlemeye ilişkin yasa tasarısını onaylamanın zamanı geldiğini düşünüyorum, çünkü bundan önce bu planın ilk taslağı, iktidar koalisyonunun 64 sandalyeye sahip olduğu Knesset'te yürütülüyordu. toplam 120 koltuk.

Siyonist rejimin Yargıtay'daki bazı yetkililerinin yetkilerini azaltabilen ve yargıçların seçiminde kabinenin etkisini artırabilen reform önerileri, işgal altındaki topraklarda benzeri görülmemiş protestolara yol açtı ve Batı'da bağımsızlık konusunda endişelere neden oldu.

Siyonist rejim muhalefeti, reform planının demokrasinin sonu anlamına geldiğinde ısrar ediyor ve kendisi de yolsuzluk davalarından yargılanmakta olan Netanyahu, reformların amacının güçler arasında bir denge kurmak ve nüfuzun yayılmasına karşı koymak olduğunda ısrar ediyor.

Netanyahu, muhalefet partileriyle müzakerelere zaman tanımak için yasayı Mart ayı sonunda askıya aldı.

İsrail rejiminin iç güvenlik danışmanı Tsahi Hengbi Cumartesi günü Netanyahu'ya şunları söyledi: "Cumhurbaşkanının (Isaac Herzog) evinde bir anlaşmaya varılması için gösterilen çabalar aslında temel çabalardır ve başbakan da bu anlaşmanın mümkün olduğuna inanıyor.