Netanyahu İran'daki İsfahan Saldırısı Hakkında Konuştu

Netanyahu İran'daki İsfahan Saldırısı Hakkında Konuştu

İran'daki İsfahan saldırısını İsrail mi gerçekleştirdi?.. Netanyahu'dan belirsiz bir yanıt

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın merkezindeki İsfahan kenti başta olmak üzere gerçekleştirilen ve askeri bir bölgeyi hedef alan insansız hava aracı saldırılarında ülkesinin parmağı olduğunu doğrulamayı veya reddetmeyi reddetti, ancak "İsrail'in Nükleer silahı bunu önlemek için elinden gelen her şeyi yapacağını vurguladı.

CNN'e verdiği röportajda Netanyahu, "Belirli operasyonlardan bahsetmeyeceğim" dedi, "Orta Doğu'da her patlama olduğunda, bize itibar ediliyor veya suçlanıyoruz."

İsrail Başbakanı olarak İran'ın açıkça bize yönelik bir nükleer cephanelik edinmesini engellemek için elimden gelen her şeyi yapacağım" dedi.

"Netanyahu" İran'ın nükleer programını durdurabilecek tek faktörün güç tehdidi olabileceğini söyledi ve "Sınırlama başarısız olursa, harekete geçmekten başka çare olmayacağını söyleyebilirim" dedi.

Birkaç gün önce, üst düzey bir İranlı yetkili Katar "El Cezire" kanalına, yetkililerin İsfahan'a saldıran İHA'ların İran'ın içinden fırlatıldığından emin olduklarını söyledi.