Netanyahu Hükümetine Karşı Gösteriler Giderek Büyüyor

Netanyahu Hükümetine Karşı Gösteriler Giderek Büyüyor

Dokuzuncu hafta boyunca.. Netanyahu hükümetine karşı İsrail'i kasıp kavuran gösteriler (fotoğraflar)

Tel Aviv - Birlikte - On binlerce İsrailli, Netanyahu hükümetinin politikalarını kınamak için dokuzuncu hafta üst üste İsrail genelinde gösteri yaptı.

Siyonist kaynaklar, gösterilerin başta Tel Aviv, Kudüs, Hayfa, Kfar Saba, Beersheba, Netanya, Herzliya ve Beit Shemesh olmak üzere tüm şehirlerde 95 noktada yapıldığını söyledi.

"Walla" internet sitesinin muhabiri Barak Ravid, binlerce göstericinin "Tel Aviv"deki "Kaplan"a doğru yola çıktığını bildirdi.

Göstericiler, "Hawara'yı yaktıklarında polis neredeydi?" Geçen Pazar gecesi Nablus'un güneyindeki Hawara kasabasında yerleşimciler tarafından başlatılan ve genç Sameh Al-Aqtash'ın şehit edilmesi ve düzinelerce ev, araç ve mülkün yakılmasıyla sonuçlanan saldırganlığa atıfla bulundular

Göstericiler ayrıca aşırılık yanlısı işgal hükümetindeki "Ulusal Güvenlik Bakanı" Itamar Ben Gvir ve aşırılık yanlısı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in resmini taşıyan bir pankart ve arkasında Hawara kasabasının yakılmasını gösteren bir resim taşıdılar. Yerleşimcilerin eline geçti ve pankarta İbranice "Dün Havara'da... Yarın İsrail'de" yazarak, Ben Gvir ve Smotrich gibi bakanların da içinde bulunduğu Netanyahu'nun aşırı sağcı hükümetinin İsrail'i iç gücüyle yakacağını belirtti.

Hayfa'daki göstericilerin sayısı önceki haftalara göre arttı, şehirde 35.000'den fazla kişi Netanyahu'nun istifasını talep ederek gösteri yaptı ve İbranice, İngilizce ve Arapça "Filistinlilerin hayatı önemlidir", "Bir halk" gibi sloganlar taşıyan pankartlar kaldırdı. başka bir halkı işgal etmek olamaz." Özgür, "Diktatörü devirmenin zamanı geldi", "Utanç hükümeti" ve "Apartheid Yeşil Hat'ta durmaz." sloganlarını attılar

Netanya'da 12.000, Herzliya'da 10.000'den fazla, Beersheba'da 3.000 ve Modi'in, Rishon Letzion, Yavne ve Ra'anana dahil olmak üzere çeşitli bölgelerde binlerce kişi gösteri yaptı.

İbranice "Kanal 12" bildirdi: "Modi'in" yerleşiminde yaşayan binlerce kişi, işgal hükümetinin Adalet Bakanı Yariv Levin'in evinin önünde gösteri yapıyor.

Netanyahu liderliğindeki "Likud" partisinin kalesi olarak kabul edilen Bat Yam şehrinde hükümete karşı protesto dalgasının başlamasından bu yana ilk kez bir gösteri düzenlendi.

İsrail polisi, "Kaplan Caddesi" ve "Hashalom" kavşağında merkezi gösteriye hazırlık olarak Tel Aviv'in merkezine 1.000 asker konuşlandırdı ve göstericileri ana yolları kapatmak ve trafiği aksatmakla tehdit etti.

Polis, geçtiğimiz Çarşamba günü aynı yerde düzenlenen büyük çaplı bir gösteriye katılanları darp etti ve onlara ses bombası attı.

Kaynak: Tevhidhaberللأسبوع التاسع.. مظاهرات ضد حكومة نتنياهو تعم إسرائيل (صور)

للأسبوع التاسع.. مظاهرات ضد حكومة نتنياهو تعم إسرائيل (صور)للأسبوع التاسع.. مظاهرات ضد حكومة نتنياهو تعم إسرائيل (صور)للأسبوع التاسع.. مظاهرات ضد حكومة نتنياهو تعم إسرائيل (صور)