Netanyahu  Hükümet Kurmak İstiyor

Netanyahu Hükümet Kurmak İstiyor

Netanyahu başkanlığında yeni bir hükümet kurmak için gizli görüşmeler yapıyor

İsrail'deki hükümet koalisyonu krizi ışığında, Yedioth Ahronoth gazetesi, Netanyahu'nun Likud partisinin yakın temasları ile "Yeni Tikva" partisinin başkanı Gideon Sa'ar arasında yeni bir hükümet kurmak için gizli temasları ortaya çıkardı.

Rapora göre bu temaslar, Netanyahu'nun başkanlığında yeni bir hükümet kurmak için Sa'ar ile Netanyahu'ya yakın Yaakov Atrakchi arasında gerçekleşiyor.

Sa'ar, son seçimlerin arifesinde Likud'dan ayrılarak Tikva Hadasha partisini kurmuş ve Netanyahu'nun yönetiminin devamına karşı olduğunu söyleyerek hareketini haklı çıkarmıştı. Sa'ar Netanyahu, ayrılmadan önce Likud başkanlığına aday oldu, ancak büyük bir kayıp yaşadı.

Buna karşılık, kapalı kapılar ardındaki görüşmeler için Netanyahu, Likud yetkililerinden Sa'ar'a yapılan saldırı sırasında tonu düşürmelerini ve onun kişisel eleştirisinden kaçınmalarını istedi.

Gideon Sa'ar'ın dün 'Batı Şeria' tasarısının Birleşik Liste'nin muhalefeti nedeniyle Knesset'te destek görmemesi halinde konunun hükümetin geleceğini etkileyeceği tehdidinde bulunmasının ardından ortalığı karıştırması dikkat çekici bir durum