Netanyahu  : Arap Listesini  Hükümette İstemiyoruz

Netanyahu : Arap Listesini Hükümette İstemiyoruz

Mısır .. Parlamento çalışanlara ikramiye verilmesini onayladı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail hükümetine yeniden liderlik etmek isteyen Likud partisi lideri Benjamin Netanyahu, bir Arap partisinin hükümetine katılmasını istemediğini söyledi.

Bu, "Netanyahu"dan, görevine dönerse aşırı sağcı bir hükümete liderlik edeceğine dair uluslararası korkuların varlığına ilişkin bir soruya yanıt olarak geldi.

Netanyahu, "Terörü destekleyen, İsrail'in varlığını inkar eden ve ABD'ye çok düşman olan Müslüman Kardeşler ile bir hükümet istemiyoruz. Bunu başaracağız." dedi.

"Netanyahu", geçen yıl "Netanyahu"yu devirmek için "Naftali Bennett" hükümetiyle ittifak kuran politikacı "Mansour Abbas" (48. Araplardan bir diş hekimi) tarafından yönetilen Ortak Arap Listesi'ne atıfta bulunudu

Mansour, 1971'de kurulan ve kökenlerini Müslüman Kardeşler'e kadar uzanan İsrail'deki "Güney Kısmı" İslami hareketin başında bulunuyor.

İbranice kamuoyu yoklamalarına göre, "Netanyahu" liderliğindeki Yemen blok ittifakı, İsrail'deki 25. Knesset seçimlerinde çok küçük bir çoğunluk elde etti; Bu da hükümeti kurma sürecini hiç rahatsız etmiyor.