Nekse Günü Yaklaşıyor; İsrail Alarmda
İşgal devleti En-Nekbenin 63. yıldönümünde yaşananların tekrarlanmasından büyük kaygı duyuyor...
Üst düzey Siyonist siyasi kaynaklar, Doğu Kudüs'ün işgalinin (En-Nekse) yıldönümünde yapılması planlanan ikinci "Filistin'e dönüş" yürüyüşlerine karşı koymak için Siyonist işgal devletinin askeri, siyasi ve medyatik açıdan ve her alanda hazırlık yaptığını açıkladı.
Arap medya kaynakları ise Siyonist işgal devletinin 15 Mayıs'ta Büyük Felaket'in (En-Nekbe) 63. yıldönümünde yaşananların tekrarlanmasından büyük kaygı duyduğunu bildirdi.
Fiem'in haberine göre, dün (1 Haziran Çarşamba) yayınlanan açıklamalarda şu ifadelre yer verildi: "Siyonist işgal ordusu işgal altındaki Filistin sınırlarındaki askerlerini Büyük Felaket'in (En-Nekbe) yıldönümünde yaşananların tekrarlanmasından korkarak en üst düzeyde alarma geçirdi."
Sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki "Üçüncü İntifada" sayfası yönetimi, 7 Haziran'da işgal altındaki Filistin topraklarına doğru yürüyecek barışçıl ikinci "Filistin'e dönüş yürüyüşleri"ne katılmaya davet etmişti.
Doğu Kudüs'ün işgalinin (En-Nekse) yıldönümünde daha başka etkinliklerin de gerçekleştirileceği bildirildi.
