NATO  Ülkelerinin Artık Ukrayna'ya Verecek Silahları Kalmadı

NATO Ülkelerinin Artık Ukrayna'ya Verecek Silahları Kalmadı

New York Times, 30 NATO üyesinden 20'sinin artık Ukrayna'ya silah tedarik edemediğini yazdı.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Isna'nın haberine göre bu gazete, Rusya'nın bu yıl 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik saldırısını başlattığında birçok NATO ülkesinin depolarında beklenenin ancak yarısının bulunduğunu yazdı.

Bu arada NATO üye ülkeleri tarafından Ukrayna'ya sağlanan silahların üretiminde çok az ilerleme kaydedildi ve AB savunma harcamalarının sadece yüzde 18'i de katkıda bulunuyor.

NATO üyesi ülkeler, Fransa'nın yıllık savunma bütçesi kadar olan yaklaşık 40 milyar dolarlık silahları Ukrayna'ya gönderdi, ancak birçok ülke bu olayı gerçekleştiremedi

Bir NATO yetkilisine göre, NATO'nun diğer 30 ülkesinden 20'sinin bunu yapacak parası yok, ancak Fransa, Almanya, İtalya ve Hollanda gibi bazı büyük müttefikler Kiev'e daha fazla destek sağlayabilir.

Batılı ülkeler, Ukrayna'da savaşın ortasında kalan bu ülkeye mali, askeri ve insani yardım sağlıyor. Moskova, Batılı müttefiklerinin Kiev'e silah gönderme sürecini kınadı ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'ya silah sevkiyatının Moskova için meşru bir hedef haline geldiğini ileri sürdü.