Namaz’da Mâ’un Sûresi’ni Okuyan Ne Demiş Olur?

Namaz’da Mâ’un Sûresi’ni Okuyan Ne Demiş Olur?

Hiç şüphesiz her mü’min nice sığınma, vaad ve ahidlerde Rabbine niyaz edip kulluk bilincinde yol alacaktır. Her müslüman kendi takvası, aklı, bilgisi ve kalbinin genişliği doğrultusunda hikmeti devşirecektir.

• Din’i yalanlayanı gözetledim, gözlemledim ve gördüm Yarabbi... Din’i yalanlayanın hâlinden anladım ki kişi dini her hâli ile yalanlıyor ve haktan başka bütün yalanlara hakikatmişçesine sarılıyor. Anladım ki Ahiret’e ve hesap gününe inanmayan bir insanı dünyada helâk, Ahiret’te gazab durdurabilecektir.
• Rabbim! Andolsun ki yalanlayıcılar ile benim aramda en belirgin farklardan biri de yetime iyi davranıp yetimin ihtiyaçları, eğitimi ve ahlâkı konusunda hassas ve duyarlı bir insan olma isteğimdir. İnsanî güzelliğimi İslâm ahlâkı ile süsleyeceğim. Yetimin kutsal bir emanet olduğunu, Hz. Muhammed’in (s.a.v) de bir yetim olduğunu ve yetimlerin bizdeki haklarını fazlası ile vererek dünya ve Ahiret’te “Dini yalanlayan” taifeden kendimi ahlâken, akâiden, amelen keskin çizgilerle ayıracağım. Rabbim! Yetimin hakkını yemekten, hakkını vermemekten, O’na zulmetmekten yine Sana sığınırım. Rabbim! Yiğitlik, şecaat hislerimi mazluma kullanmak zilletinden de Sana sığınırım. Yiğitlik hislerimi yetim hakkı yiyenlere karşı artır ki vaadinin yerine gelmesinde kısmetli memurlardan birisi de ben olayım.
• Rabbim! Miskin hâle düşüp, Sen’den başkasına muhtaç olmaktan sana sığınırım. Âcize, muhtaca, engelliye, ihtiyarlamış beli bükülmüşlere karşı duyarsız bir kalbden de Sana sığınırım. Onların benim malımda olan haklarını gasb etmekten de Sana sığınırım. Miskini doyurmayan, doyurulmasına mani olan yalanlayıcı düşkün bir nefisten sana sığınırım. Etrafımdaki insanların fakirlik ve âcizlik dolayısı ile dinlerinden taviz vermelerine vesi- le olabilecek bir cimrilikten, bencillikten, körlükten ve ruhi felçlilikten Sana sığınırım. Ben yalanlayıcıların tüm alâmetlerinden uzak kalmaya ahdediyorum ayaklarımı sabit kıl ey mazlumların, yetimlerin, âcizlerin Rabbi...
• Rabbim! Namaz kılanların arasında, Namaz kılanlarla birlikte görünüp Namaz’ı ikame etmeyenlerden olup Sen’in veyline bizi duçar etme. Sen bir şeye “Veyl” dedinse bilirim ki artık o şey iflah olmaz, dibi görünmez bir musibete uğramıştır. Mü’min gibi görünüp “Din’i yalanlayanlar” taifesinden farklı olmayıp her ahlâkı ile onlara benzeyen olmaktan Sana sığınırım.
• Rabbim! Sana adadığım, Sen’in için ikame ettiğim ve ecrini sadece Sen’den beklediğim Namaz’ımdan gafil olmaktan Sana sığınırım. Manevi ve maddi kirlerden arındıktan sonra, elbisemi, secdegâhımı tertemiz kıldıktan sonra sana yönelip Sen’in evini kıble edinerek yüzümü Sana dönmüşken, Namaz’ımdan gafil olma yüzsüzlüğünden Sana sığınırım.
• “Allahu Ekber” deyip Sen’in dışındaki tüm sözde otorite ve ilâhlık taslayanları elimin tersi ile itmişken daha Sen’den başka bir otorite tanımamı imkânsız kıl. Küfre, şirke ve zulme karşı her an kıyâmda olacağıma ahdedip Sen’den başkasına boyun eğmemeye ahdederek rükûma gidiyorum. Sen’in yüceliğin karşısında, verdiğin nimetlerin şükrünü yerine getirme noktasında âcizim, küçük bir noktayım ve ana karnındaki bir cenin gibi Sen’in rahmetine sığınarak huzurunda secdeye kapanıyorum. Beni vahiy ve hikmet ile beslemezsen, nefsimle başbaşa bırakırsan, ayakaltında kıymetsiz topraklar gibi çiğnenir yok olurum. Toprak gibi tevazu ile Sen’in rahmetini bekleyen bir kul olmam için bana yardım et. Sana boyun eğmeyen kibir ehli zarar edenlerden eyleme...
• Bütün bu duâlarımın yol göstericisi ve yegâne kılavuz Muhammed’in (s.a.v) yolundan beni ayırma. Salihler, mü’minler ile birlikte dil, mal ve beden ile Sana kulluk yapabilmem için bana Muhammed’in (s.a.v) yolunu, salihlerin yolunu sevdir. Şahidim ki Sen kendisinden başka ilâh olmayan Allah’sın. Yine şahidim ki Muhammed (s.a.v) Sen’in kulun ve elçindir.
• Rabbim! Sağımı solumu esenlik ve selâmette kıl. Sağını solunu şaşırmış şaşkınlardan eyleme. Rabbim! Kendim için istediğim hayır ve güzelliklerin mislinden ümmet-i Muhammed’in (s.a.v) bütün fertleri olan kardeşlerime de ver. Beni, annemi, babamı ve mü’minleri bağışla, bize dünya ve Ahiret’te iyilikler, güzellikler bağışla ve bizi Ahiret’in çetin azabından koru, azabdan koruna-
cak salih ameller işlememize yardımcı ol. Zira;
“Allahumme entesselâmu ve minkesselâm Tebarekte ya zel-celâ- li vel-ikram.”
“Ey Allahım! Sen Selâmsın, bütün noksanlardan berisin, dünya ve Ahiret selâmeti de Sen’in yardım ve inayetinledir. Sen mukaddesin, ey Celâl ve ikram sahibi olan Allahım!”
• Rabbim! Malımı, canımı her şeyimi Sana adadığımı beyan etmişken Sen’in rızan için kıymetsiz şeyleri dahi esirgeyen bir bedbaht olmaktan Sana sığınırım.
• Rabbim! Küçük bir ihtiyacın giderilmesiyle birilerinin hidayetine vesile olunacağını ve küçük bir ihtiyacın giderilmemesi sebebi ile mü’minlerin cömertlik sıfatına leke gelebileceğini bilip dururken “Mâ’un”u esirgemekten Sana sığınırım.

“Kime dilerse hikmeti ona verir; şüphesiz kendisine hikmet verilene büyük bir hayır da verilmiştir. Temiz akıl sahiplerinden başkası öğüt alıp düşünmez.” (Bakara 269)
“Her şeyin en doğrusunu ve en iyisini bilen Allah’tır.”

Namaz Okumaları kitabından iktibas edilmiştir

Kaynak:Haber Kaynağı