Namaz, Alzheimer Hastalığına Şifa

Namaz, Alzheimer Hastalığına Şifa

Amerikalı ve İsrailli bazı araştırmacılar namazın etkisini araştırdı. 892 kişi üzerinde yapılan araştırmada namazın Alzheimer hastalığı riskini alınan eğitimden dahi daha fazla azalttığı anlaşıldı.

İsrail-Amerikan ortak bilimsel araştırması, Müslümanlar farz kılınan namazın Alzheimer hastalığına yakalanma riskini yüzde elli azalttığını ortaya koydu.

Şiva, Hallel Yafa hastanelerinden, Tel Aviv ve Ben Gurion Üniversitelerinden İsrailli, Claibland Üniversitesi'nden Amerikalı araştırmacılar, ABD'deki NIH Ulusal Sağlık Kulübü'nün finanse ettiği çalışmaları sonucunda namazın etkisinin, eğitimsel kurumlardaki (aynı araştırmaya göre bu hastalığa yakalanma riskini yüzde %24 azalttığı ortaya konan) eğitim faktörünün olumlu etkisinden daha büyük olduğunu keşfetti.

İsrail Haaretz gazetesinin bazı kısımlarını yayınladığı araştırmaya göre insanın eğitim aldığı yıllara oranla namazın etkisi de kat kat artıyor.

Araştırmayı gerçekleştirenlerden İsrailli Profesör Rvka Aenzlberg, namaz kılan kimsenin namaz esnasında birçok kültürel ve düşünsel faaliyete yatırım yaptığını ve bunun de kendisini Alzhemier hastalığından koruduğunu belirtti.

İsrail'deki Arap köyü Vadi Ara'da yaşayan 65 yaşın üzerinde 892 kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre içlerinden 497'sinin herhangi bir hastalığı bulunmuyor. 303'ünde hafif hafıza kaybı var. 92'si ise Alzheimer hastası.

ajanslar